ro_lBrunsvika representert

Kaptein Jan Erik Rolland fra Brunsvika har holdt på med utdannelse til mastergrad i nautisk-arktisk kompetanse. Herunder hører det med tur til arktiske farvann på Svalbard i tillegg til teori på Høyskolen og universitetet i Trømsø. Stoffet er høyaktuelt grunnet utbyggingen og letevirksomheten i nordområdene, ikke minst vedrørende utbygging av det gigantiske Shtokmanfeltet i russisk sektor.

ro_2ved_svalbskip
Jan Erik Rolland på isen foran KV "Svalbard" norges eneste isbryter av denne størrelsen. Kursene innbefatter bl.a biologi, forurensing, lovverk i de forskjellige land på nordkalotten og klassekrav  til rigger og fartøy som skal operere her i nordområdene. (Foto:privat)
ro_isoede_baug
KV "Svalbard " er isforsterket og kan baske seg gjennom 1 meter tykk is. I kortere strekninger enda tykkere. Skipet opererer i Barentshavet og Svalbard, og har helikopter ombord.(Foto: privat)
ro_gjeng
Deltagene som var med på turen til Svalbard-isen. Det ble observert isbjørn også, og det var en opplevelse for mange. I bakgrunnen er livbåten brukt som heis ser vi. Vår mann fra Brunsvika står som nummer tre fra venstre.  (Foto: Privat)

 

ro_heli

 

Det ble tur med  NH 90 helikopter også. Her lander det med noen av deltagene.

 

ro_i_long
6500 tonn er KV "Svalbard". Her fotografert i Longyearbyen. Baugen er tydelig bygget for å operere i  is. I tillegg er skipet atomsikker. Det kan stenges helt hermetisk og regenerere luften.(Foto: privat)