flaskenerland
I Nerlandsdalen, som tidligere var kommunens søppelplass fra 1913 dukker det stadig opp ting når storsjøen har rotet litt rundt. Her ligger metertykke lag med alt mulig fra krukker, flasker, hestedeler og mye annet som var skrot den gangen. Et lite førjulsdykk her gir som vanlig fangst, til og med ting som er betydelig eldre enn 1913. Disse to flaskene ble blant annet funnet torsdag. De er produsert fra omkring 1890 til opp i 1920 årene. Rart at de ikke er knust etter så mange år. De er veldig sjeldne å finne på land i hel tilstand. ( 21.12) appelsin
Det var fin emballasje før i tiden. Her appelsinmarmelade fra Jensen & Co. Mulig var firmaet fra Christiania.
titte
90 år gammel tyttebær på en forseglet flaske skal gjøre den store susen på julematen i år. kafeer
Mye fra byens kafeer ligger på bunnen. Riksmålkafeen holdt til i Marmorgården i Enggata før krigen. bn20blaa
Koboltblå flasker med munnvann fra Moss Glassverk produsert fra omkring 1905. Kobolten kom fra blåfargeverket på Modum.
Til høyre flaske merket firma fra Baltimore USA og Floridawater 1920 tallet. Gammelt sennepsglass uten skrulokk fra 1925.

 

 

hest
Underkjeven på en hest. Hesten var ikke 100 år gammel, og tilhører ikke staten. I tillegg er den med sikkerhet kastet fra land, dermed kommer gjenstanden uten tvil ikke inn under kulturminneloven § 14.  Noen vil allikevel vel si hesten er falt fra et skip over 100 år gammelt, svømt til Nerlandsdalen, druknet og dermed tilhører staten som skipsfunn. Uten tvil.