fjell_lBN fikk komme inn Det er vel ikke mange som er oppmerksom på at det er en stor bunker fra krigen under Kirkelandet kirke. Bunkeren var tigjengelig til 1962, men da ble den støpt ned og integrert i tilfluktrommet til kirka. Brunsvikanytt fikk komme inn å se på sakene.

 

fjell_per_gunnar

 

Kirktjener Per Gunnar Neegaard låser opp dørene slik at vi fikk inn å se på anlegget.
fjell_forste_tverrgang
Det er støpt tak i deler av bunkeranlegget. Bunkeren var mest sannsynlig dekningsrom for mannskapet i et tysk lager der kirka stod, men trolig har det vært ammunisjon oppbevart her også.

 

fjell_trapp

 

Her er trappa som må ha kommet opp nær gravstedet på baksiden av kirken.
fjell_gmlt_bilde
Bunkeen ligger i fjellet under brakka til høyre. Bildet er tatt i smug i 1944. Tyskerne hadde materiallager på dette stedet, og er altså på tomten til nåværende kirke.
fjell_hoved
Selve hovedrommet er omlag 60 kvadratmeter stort og har vel 7 meter fjelloverdekning.
fjell_sjakt
Denne sjakten med trinn opp er nødutgangen fra bunkeren. Her datt det faktisk en hest ned i 1946 og brakk ryggen. Luken ble støpt over under grunnarbeider til kirka i 1963.
fjell_hest
Vi tar med artikkelen om denne hesten . Siden dette er den eneste bunkeren i Roligheten/Langveien er det sikkert at det gjelder dette anlegget. Vi har også vært i kontakt med en dame som så opptrinnet i 1946.

 

fjell_spreng_avis
Og denne artikkelen fra rett etter krigen angår denne bunkeren. Alltid har unger vært på hugget der de fant ting som smalt. Og hvike smellsaker da !

 

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her