rask_lSaker fra bunnen ved Klippfiskbrygga
Av Frank Karlsen 
I avisa har vi den siste tiden kunne lese om søpla som nærmest flyter over alt. I byen og turområdene ser en sørglig store mengder med avfall som det hadde vært enkelt å kvitte seg med på forsvarlig vis.
Dessverre er det ikke bare på landjorda folk hiver fra seg alskens rask. I sjøen hoper det seg opp hvor det er lett å dumpe ting fra kaikanten. Brunsvika er intet unntak i så måte og bildene viser bare litt av søpla som er dratt opp fra havbunnen på nordsiden av bukta. Når dette kommer fra omtrent 20 meter kystlinje kan en bare tenke seg hvordan det ser ut enklete steder.
rask_1
Alt ubrukelig er også kastet på sjøen i150 år i Brunsvika (Foto: Frank Karlsen)
Utenfor Aasprong anlegget på sørsiden av Brunsvika ligger bilvrak, toalettskåler, bildekk og betongblandere i uskjønn forening. At ingen pålegges å rydde opp er nærmest uforståelig i en tid hvor det å ta miljøhensyn er stadig viktigere.
rask_2
Rattkjelker, bildekk, TV-apparat, plastslager, stålvaier og båtutlegg; alt som er laget av menneskehånd finner du på havbunnen.(Foto: Frank Karlsen)
 .Heldigvis har vi i Kristiansund et serviceinnstillt renovasjonsvesen som er fleksible når det gjelder levering av søppel som plukkes opp i skog, mark og i sjøen. Her har Kristian Ramberghaug og Kooshin tatt turen fra Hagelin til Brunsvikveien for å hente skrammelet som ble dratt opp i dagen. Det blir sikkert flere turer før bukta er rensket for alskens skrot og rask.
rask_3
Blide karer som ikke griner på nesa av halvråtne sjøpølser og sleipe trosser.(Foto: Frank Karlsen)

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her