ove_lite.jpgInnlandet  

6. november åpner Kunst uten rammer på Arnulf Øverlands Galleri på Innlandet. Utstillingen er tenkt å være en motvekt til finanskrise, børskrakk og høye renter. Nærmere 100 malerier, abstrakt og figurativ samtidskunst er til salgs frem til 28. februar. - Nå som alle bekymrer seg lager vi en optimistisk utstilling til inspirasjon og glede, sier galleridirektør Anne Brit Tømmervåg.
ove_3.jpg
Ingrid Tronstad (f.v) Harald Schioldorg og Pippip Ferner kommer til Galleri Arnulf Øverland med sine arbeider.
ove_pippip.jpg
NRF Grønn heter dette maleriet av Pippip Ferner.
 

Maleriene til de tre kunstnerne; Pippip Ferner, Ingrid A. Tronstad og Harald Schioldborg stråler av energi, lys, varme - og til og med humor.  De fleste bildene er i store formater og alle er uten rammer. Galleriet ønsker å tiltrekke seg et yngre publikum på Nordmøre. - En trend blant unge mennesker er å ha ett stort bilde i stua - uten ramme, forteller galleridirektøren. - Derfor kaller vi utstillingen for KUNST UTEN RAMMER, fortsetter hun ivrig.

 

Pippip Ferner jobbet som designer og illustratør før hun begynte som kunstner. Harald Schioldborg jobbet som skipsmegler før han hengte bort slipset og begynte som kunstner, og Ingrid A. Tronstad jobber som kunstner på kveldstid. Alle har hatt mange utstillinger i anerkjente norske gallerier.

 

Å kjøpe et maleri kan være vanskelig, særlig det ene store som skal henge midt i stua og være inspirasjonskilde i hverdagen. Derfor tilbyr Arnulf Øverlands Galleri at publikum kan låne med ett eller flere bilder hjem.  Anne Brit Tømmervåg ønsker at utstillingen skal inspirere mennesker til å skaffe seg ett maleri som gir positiv energi til hele familien i hverdagen. Mange tenker at kunst er noe man kan unne seg først når barna er blitt store. Men når en tenker tilbake til sin egen barndom vil alle huske bildet som hang over sofaen. Til glede, inspirasjon eller ergrelse.

 

Derfor er det viktig at barna har noe vakkert, positivt og inspirerende som de skal se hver dag i mange år. Akkurat som barn som vokser opp i familier hvor det spilles musikk ofte, vil ha glede av musikk resten av livet, vil barn som vokser opp med inspirerende bilder alltid vil være glad i kunst sier Anne Brit.

 

Men også vi voksne i på Nordmøre trenger inspirasjon av noe vakkert og positivt i hverdagen.

Livet må ikke bare bestå av rentepoeng, vinduskonvolutter, aksjekurser og dårlige værmeldinger.

Vi trenger sånne som Ingrid, Pippip og Harald. Inspirerende kunst uten rammer, sier en optimistisk Anne Brit.

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her