fla_lite.jpgPå godt og ondt

Det er stadig mye å se i havna i byen; både positivt og negativt. Vi tok en time utenfor Grunden fra 0-til 25 meters dyp. Det ligger mye rart hivd på sjøen her. Hiv det på havet har og er et kjent fenomen ennå. Før i tiden gikk alt på havet av defekte og ubrukelige ting. Gårdbrukerne hentet våtavfallet til grismat.
fla_1.jpg
Et stokkanker igjen i havna gitt. Ikke verst.
fla_3.jpg
En grønn stor bossdunk med endel papiravfall står på bunnen ganske langt ut.
fla_2.jpg
Kloakken fra to store leilighetskompleks går rett i havna. De inne på Frei i Våttåbukta og kloakkforurensingen der, skal nok få vente. Slikt som på bildet var vel gjengs for 1970, ikke 2009. fla5.jpg
Visst var det vrak i havna. Dette anslås å være fra 1974 kanskje, og derav ikke fredet.
fla7.jpg
Knust trønderporselen fra 1880 tallet og en lusrive fra gamle dager.
fla9.jpg
En full og en tom champisflaske utenfor Grunden. Den ble igjen på bunnen.
fla_6.jpg
I forgrunnen brusflaske fra 1920 og bak Seven UP fra 1970 tallet.
fla_8.jpg
Stomatolflasker fra Moss glassverk(nedl.) koboltblå, er populære for flaskefolk. Til høyre en halvflaske øl. Begge disse her er fra rundt 1910-20, men modellen var laget i en lang årrekke.
fla_10.jpg
Fra byens storhetsstid. Knuste flotte blomsterkrukker med ornament fra klippfiskadelen.
fla_11.jpg
Det er fin sikt i sjøen må og ca. 6 grader. Fotosyntesen og dårlig sikt kommer med sollyset, og inntreffer rundt 15.mars alt ettersom.
fla_4.jpg
Alle vannløselige midler og annet brunvann fra kloakken på Nordlandet inn mot havna går rett i sjøen. Tørrstoff(faste partikler) blir tatt ut i silanlegget på land. En slurk av dette, så er du nok ferdig . Men det er enorme vannmasser i bevegelse her.