franco_lite.jpg

 

Etter nyttårsskiftet er det ikke lengre en Brunsviking som kommanderer den eneste landbaserte forsvarsenheten i Kristiansund og Frei. I dag presenteres den nye områdesjefen for befal i heimevernsområdet.

 

Olaf Hannaseth har vært områdesjef i 16 sammenhengende år fra 1992 til 2008 og gikk av etter å ha oppnådd militær pensjonsalder. Hannaseth har tidligere vært sjef for Frei HV-område fram til sammenslåingen av Kristiansund og Frei HV-områder i 2003.  Den nye områdesjefen Einar Sunde har solid bakgrunn fra UNIFIL tjeneste i Libanon og i Heimevernet og var fungerende områdesjef for Kristiansund HV-område i tiden før sammenslåingen. Begge områdesjefer er opprinnelig fra Kristiansund. Sunde er bosatt på Frei mens Hannaseth bor i barndomshjemmet i Banaveien.

 

Etter at lokalvernkompaniet ble nedlagt på 90-tallet, er Heimevernet den eneste militære enhet knyttet til Kristiansund og Frei. Kristiansund og Frei HV-område HV-11203 teller i dag ca. 135 mann og har lokaliteter i tilknytning til Fosna skytterlag ved flyplassen. Overordnet enhet er Møre og Fjordane Heimevernsdistrikt 11 som ble opprettet 1. august 2005 etter at gamle HV-10 og HV-11 ble nedlagt. Den nye distriktsstaben er plassert på Setnesmoen ved Åndalsnes.
franco_2.jpg

Lederskifte i Kristiansund og Frei HV-område (f.v. Politimester Arnstein Nilssen, Påtroppende Områdesjef Kaptein Einar Sunde, Avtroppende Områdesjef Kaptein Olaf Erling Hannaseth og Distriktssjef for Møre og Fjordane heimevernsdistrikt 11 Oberstløytnant Ove Staurseth