avi_lite.jpgHos Avinor

Det er litt av en arbeiduke Berend j. DFe Waal fra Batnfjord ungdomsskole har. Han er utplassert i Avinor på flyplassen, der Håkon Bloch følger han opp. Og da er det ingen kjære mor. Berend er kjent som en kommende storsvømmer på Nordmøre, og han trener 4 ganger i uka. Han bor i Flemma i Gjemnes. På flyplassen har han vært innom alt fra stuing av flybagasje og alt som hører med på en lufthavn. I dag var det brann og havari.
avi_1.jpg
Alle slags brannslokkere ble prøvd, fra pulver, CO 2 og her skumapparat mot brann i ildsfarlig væske.
avi_2.jpg
Her læres hvordan slokke brann i klærne på en person ved hjelp av et teppe. Greit å vite for alle.
avi_3.jpg
Berend fikk prøve å slokke brann i smultgryte med lokk eller et pledd..slik det må gjøres.
avi_4.jpg
Håkon Bloch viser slik det ikke må gjøres; med vann. En kopp vann i en kokvarm smultgryte som har tatt fyr blir omtrent som en eksplosjon. Inne i et kjøkken blir dette utvilsomt fatalt.
avi_5.jpg
Håkon Bloch viser Berend styringssystemet på øvningsfeltet, noe som var imponerende. Her brann og havarienheten på flyplassen øve på forskjellige typer brann i fly. Her demonstreres fyr i en flymotor.
avi_6.jpg
Frank Stokke (t.h) instruerer Berend rett før de på skikkelig vis skal kjøre brannbilen for å slokke.
avi_7.jpg
Brannbilen tar fatt på slukkingen. Håkon Bloch styrer brannen. Det brukes fjernstyrt gassflamme som antenner Jet-Fuel. I et skikkelig tilfelle ville det ha blitt brukt skum i store mengder, forteller Bloch til BN.
avi_8.jpg
Dette var litt av en dag er å lese på ansiktet til Berend J. De Waal i brannbilen, hvor han også fikk prøve å styre slukkesystemet inne fra bilen. Bak Frank Stokke fra havaritjenesten på Kvernberget. Personellet fra Avinor som følger opp elevene som er utplassert her, gjør en stor innsats. Bra.