van_lite.jpgStorkaia Til tross for litt surt vær; 180 peroner møtte opp i kveld da Asbjørn Jordahl fortalte om gamle Piren- Storkaiaområdet. Det blir noe annet å få høre ting en kanskje ikke vet uttalt muntlig på stedet det omhandler. Positivt arrangement, men ungdommen uteble.
van_1.jpg

Asbjørn Jordahl starter vandingen på Piren, som er byens Honnørbrygge. Det ble også kåsert om områdene omkring. Blant annet var Tollbua som brant i 1940 nevnt.
van_bod.jpg
Da smetter vi i mellom dette bildet fra 1943. Vi ser at tyskeren holder på med et stort trebygg på tomten av den gamle Tollbod (t.v). det var Hafenkapitän som haddekontorer her. Skjebnen ble at dette brant sommeren 1945, da det skulle brukes til kommunale kontorer.
van_brann.jpg
Midt opp i byvandringen kom brannvesenet med blålys og kjørte ut med beredskapsbåten. Etter det vi forstår var det søk etter noe under Sørundbrua, men intet ble funnet.
van_2.jpg
Forsamlingen gikk bortover Storkaia etter at kåseriet på Piren var ferdig.
van_4.jpg
Det regnet heldigvis ikke, og en sur vestavind gjorde visst ikke noe. Neste byvandring blir 14.mai til samme tid, med start fra Piren da også.
van_3.jpg
Her ved området ved Lyhsalmenningen. Her kom det spørsmål om hvor det ble av minebøssen som var satt opp her til minne og støtte til sjøfolk som falt i 1. verdenkrig.HER ER LINK TIL DEN SAKEN

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her