molo_lite__1.jpgVed brygga i bukta

Startskudd for molo i Brunsvika

 Etter over et års planlegging er det nå klart for etablering av molo i Brunsvika. Komplikasjoner med transport av steinmassene har skapt stadige forsinkelser men er nå endelig bragt i orden.

 Maskinentreprenør Aasen maskin fra Kvisvika vil være utførende entreprenør for anlegget og vil også stå for lasting og transport. Aasen maskin har lang erfaring med muring og plastringsarbeider på sjø og land og har tidligere hatt alle utbedringsarbeider i tilknytning til Klippfiskbrygga. Kystverket setter krav til 'ordnet fylling' for slike anlegg som betyr at stein skal stables (muring) eller legges som flak (plastring) hvor fyllingen er synlig på fjære sjø. Steinen kommer fra tunnellinnslaget på Hagelin og er dermed den første steinen som ble sprengt fra Atlanterhavstunnellen og den siste til å kjøres bort. Steinen som skal brukes kommer fra dagbrudd hvor det ikke bores så tett og er dermed grovere og større enn steinen som kommer i fra tunnellen.
molo_lite__1.jpg
Her kommer moloen ved brygga. (Foto Frank Karlsen)

 Moloen har et redusert omfang enn opprinnelig planlagt og lengden vil bli ca. 15 meter. Anlegget flyttes til muringskaia ved Brunsvikveien 6 og vil gi plass til 2 fritidsbåter. Moloanlegget er et ikke-kommersielt prosjekt og vil ikke åpne for flere båtplasser enn for fastboende. Båtplassene vil disponeres av grunneierne Toril og Frank Karlsen.
molo_1.jpg
Det gjøres klart til steintransport. (Foto : Frank Karlsen.)

 Idag ble Brunsvikveien klargjort for transportetappen og stålplater lagt ned på kritiske steder for å redusere risiko for skader på vei, vannledning og forstøtningsmurer. Transport av massene forventes å starte Torsdag 14 Mai eller Fredag 15 Mai.