folk_lite.jpgPiren-Christiegården

I kveld klokken 18 geleidet Asbjørn Jordahl en stor skare gjennom deler av byen fra Piren til Christie/Brodkorbgården. Nærmere 230 deltok idet fine været, og det ble servert adskillige godbiter fra Kristiansund sin historie fra denne del av byen. Meget lærerikt, og stor applaus til Jordahl etter gatekåseriet på de forskjellige stoppesteder.
folk_1.jpg
Rett før kl 18 var det mye folk som kom til byvandringen.
folk_2.jpg
Asbjørn Jordahl(t.v) og Tore Dyrnes i Tidens Krav  hadde med megafon slik at alle kunne få høre skikkelig.
folk_2b.jpg
Forsamlingen fikk se at det er vanskelig å legge til med "Angvik" når det er østavind ved pongtongen på Piren. Det var faktisk to mann i rorhuset: mest sannsynlig opplæring. Håkon Bloch nærmest kamera med et diskret glis ?folk_3.jpg
Her var rene folkevandringen bortover kaiene som her ved Børstrappa ved Johnsen-huken som forlengst er borte.
gaute.jpg
Da smetter vi inn et par bilder fra gammel tid. Dette er fra 1934 og vi området til byens første fergetillegg i Johnsen-huken. Bilferga "Gaute" er kommet fra Kvisvika. I bakgrunnen Astrup &Co sin brygge som ble truffet av sprengbomber i 1940. Den sto på Devoldholmen, noe som egentilg burde hete Knudtzonholmen.
joinn.jpg
Fergetillegget på slutten av 1940 tallet. Det hvite huset i bakgrunnen er Gavelageret, forløperen til Rutebilstasjonen sa Jordahl under byvandringen.
folk_4.jpg
Forsamlingen ved innfallsporten til Vågen, på tomta av Jorfald Bakeri sin gård, en flott jugenstilbygning som brant i 1988. Husene her i bakgunnen er 1700 talls.
folk_5.jpg
Hagestua fra 1788 ble tatt vare på og flyttet da Helsehuset skulle bygges i 1971. Hagestua fra Allanhagen er et av de få gjenværende bygg i dette området som overlevde tyskernes bombing 28. april 1940.
folk_2_c.jpg
Da alt løste seg opp siger en kristiansundsbåt gjennom havna i østavindsbrisen.