aero_lite.jpgKvernberget

I et øsende regnvær gikk den årlige havariøvelsen av stabelen på Kvernberget flyplass i dag. Det ble en stor mønstring av både brann og havaritjenesten på flyplassen, ambulansepersonell og det kommunale brannvesenet.
aero_1_a.jpg
Melding gikk ut på at et større fly skled av rullebanen der motoren hadde tatt fyr etter å ha berørt en verkstedbygning i område. aero_1.jpg
To biler med skumvæske angriper brannen. Det gikk greit å slå ned ilden her.
aero_2.jpg
Det var også meldt brann i et verksted, og det kommuneale brannvesenet gikk inn i kontainerne her for å søke etter savnede personer. Brannvesenet stilte med 5 mann. Observatører fra styrken holdt øye med hva som foregikk.
aero_4.jpg
Ambulanser, 2 i alt, kommer inn til havaristedet i et forrykende regnvær. Markører som spiller skadede av forskjellig karakter ligger strødd utover. Disse kom fra Kristiansund og omegn Røde Kors.
aero_5.jpg
Evakuering av skadede ut av flyet var meget realistisk.
aero_6.jpg
Det ble noen tunge bører for brannfolkene til samleplass som var opprettet like ved.
aero_7.jpg
Et oppblåsbart havaritelt fra Rofi i Molde ble også demonstrert og tatt i bruk under øvelsen. Kvernberget har også et slikt telt, men det er noe større.
aero_8.jpg
De siste skadede er bragt inn til samleplassen i teltet. På dette tidspunkt ble øvelsen avblåst.
aero_9.jpg
Etterpå blir bilene bilen her supplert med utstyr som har vært i bruk. I lufthavnvakta ble det evaluering etterpå der det ble servert mat og drikke til sikkert slitne og litt våte innsatsfolk.