dag_lite.jpgTrivelig

Det var mye folk på kaiene i Sveggesundet i dag da Sveggadagen gikk av stabelen. Arrangementet var for både gammel og ung, og værgudene ventet til stevnet var over for de lot det begynne å regne.
dag_1.jpg
Mye folk var kommet ut for å delta på dagen i dag. Redningsselskapet stilte med "Erik Bye" og åpent skip.
dag_1_b.jpg
Masse folk satt på benkene som arrangørene hadde hentet rundt omkring på hele Averøya.
dag_3.jpg
Mini-triathlon med løp, svømming og sykling var populært. Her har vi et skudd av de to eldste: Terje Berget (t.v) og Roald Sevaldsen på vei forbi kak-kjærringan for snart å svømme over sundet. Stor jubel var det her.
dag_2.jpg
Når vi nevner kaker, så var det et vell av alle sorter som vanlig. Oppe i "Havtun " var det ball å flesk og alt annet å få kjøpt. Dessverre var vi ikke der, men det skulle ha vært topp servering der forteller byfolk som var og fikk seg mat.
dag_5.jpg
Her legger andpustne løpere på vei over sundet. På andre siden stod sykler og ventet.
dag_4.jpg
Mange var "tung i sæss´n" her etter svømmeturen.
dag_6.jpg
Så ble det taudragerkonkurranse over sundet. Her "Surnadals-karrain" (?) som visst tapte.
dag_7.jpg
Ball-karrain var det visst de het de som nesten dro de andre ut i sundet.
dag_8.jpg
Planken var populær i hele dag. Det var om å gjøre å ringe med en bjelle ytterst her. Jon Magne Kronborg klarte å gå ut og ringe, men så bars det rett til havs.
dag_9.jpg
Så kom sjørøvere inn sundet til barnas elleville begestring. Innfelt Edvard ti Sveggja med kommentar: Det va en frøktelé fin båt sa kara dér. Det e Sabb ti-nå å.
dag_10.jpg
Piraten som stakk av med skattekista er fanget. Han måtte selvsagt gå planken og havnet i havet.
dag_11.jpg
Etterpå ble gull og sølvskatten delt ut til alle barn, noe som var svært populært. Senere i kveld blir det samling i "Havtun" og dans . Dette skal begynne ved 22- tiden. Det var en fin dag her ute i Sveggen, og konferansier Brynjulv Røeggen takket spesielt Reningsselskapet som stilte med båt og mannskap i dag.