cano_lite.jpgDårlig

Du står på fjellet med et dyrt kamera og det kommer en kar med et annet kamera som har tatt et vanvittig spesielt bilde som du skal få før han forsvinner innover fjellheimen. Spørsmålet blir da: Går det an å overføre bilder mellom to kameraer. Nei, ikke tale om. Selv om du har med sekken full av all verdens ledningsløsninger.
cano_1.jpg
Det skulle da ha vært en USB port eller noe for overføring, men det går ikke an. Dårlig og rart. Nærmeste løsning er å avbilde skjermen, men det blir bare grautbilde. Vi  har ofte dette problemet når vi treffer på fok med kamera ute på hav og land ellers. Dette må det da gå an å ha muligihhet til uten å dra rundt på en PC eller hardisk .

Fra Tajei Kulø kommer denne:

Nikon var en pioner innen trådløs bildeoverføring. Nå, med Nikon sin nye trådløse sender WT-43 (ekstrautstyr), er nettverk med flere kameraer mulige. Det er ikke bare mulig å sende bilder til servere og fjernstyre kameraet, med WT-4 kan man også se på kameraets miniatyrbilder over nettverket. Opptil fem Nikon D300-kameraer kan kobles sammen i et trådløst nettverk, og man kan se gjennom miniatyrbildene fra alle kameraene samtidig og overføre de aktuelle bildefilene mens fotografene tar bilder.

 Vår kommentar: Ja det fantes jo. Men svært få drar på Nikon D 300; veldig få. En kabel-løsning standardisert plugg på kameraer skulle og burde fabrikkene se nærmere på.

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her