stone_lite.jpg

Ved Helsehuset sto en enorm og splitter ny pumpebil i kveld i ferd med å suge stein (!) fra taket på bygget. Dette er den mest moderne bil av dette slaget som finnes i Norge. Nordmøre Olje Industri Service A/S på Frei har nylig fått vidunderet til den nette sum av 4.8 millioner .
stone_1.jpg
Joger Ringstad koster på. Denne bilen er veldig spesiell, og kan pumpe opp tørrstoff i tillegg til væsker o.l. Endog  kan den ta seg av tungolje som havner på sjøen, noe som kan bli aktuelt her på kysten. Kompressoren er så kraftig at den kan få av gårde shingel nærmere 100 meter opp. 480 hk driver doningen som er 4-akslet. Litt av en investering, og det er mye å gjøre forteller de som har med bilen å gjøre.
stone_2.jpg
Sjåfør Joar Trondsgård fra Sunndal er veldig fornøyd med det superkraftige utstyret. I kveld og natt skulle de til en supply-båt på basen for å suge opp sement (tørrstøff). Tanken rommer 12 kubikkmeter , sier Trondsgård.
stone_3.jpg
Odd Wærnes har støvsuget øverste tak på Helsehuset for 20 tonn elvestein. Det er første gangen de prøver dette, og det har gått glatt. Et nytt munnstykke på slangen skal de montere de nærmeste dagene. Taket lenger ned inneholdt sikkert minst 30  tonn til.