mess_lite.jpg13.september

Ytre Nordmøre Blues og Bacalaoklubb innbyr til storbesøk søndag 13. selveste Mezzoforte fra Island kommer på besøk. Det skulle være noe for enhver.
mess_1.jpg

 

 

MEZZOFORTE

 

Fra suksess til et enda høyere nivå

 

Da er endelig Mezzoforte ankommet byen. Heltente musikere er klare for å innta scenen på JP Clausen, og for å gi publikum en konsert de sent kommer til å glemme.

 

30 år -  MEZZOFORTE er fremdeles på opptur. Med nesten ungdommelig pågangsmot og kreativitet tar de fremdeles sitt publikum med storm. Etter at de som tenåringer startet Islands første store internasjonale band, og slo igjennom med GARDEN PARTY in 1983.

MEZZOFORTE er jo egentlig et Italiensk utrykk innen musikken, som betyr middels sterkt.

 

Saga av suksess - Fra suksess til enda høyere nivå er en god beskrivelse på MEZZOFORTE’S kontinuerlige saga av suksess. De har allerede besøkt 40 land, og sluppet 11 album. I 2009 slipper de sitt 12. album, og følger opp med en turne som besøker Europa og det Asiatiske kontinentet. I tillegg slippes deres nye samle DVD verden over. Med originalbesetningen Eythor Gunnarsson på Keyboards, Gulli Briem på trommer og Johann Asmundsson på Bass. Gitarbesetningen deles mellom Bruno Mueller og deres originalgitarist Fridrik Karlsson. Andre bandmedlemmer inkluderer Reykjaviks ”reed-man” Oskar Gudjonsson, Sebastian Studnitzky på trompet/keyboards and perkusjonist Thomas Dyani.

Denne ”line-up’n” feiret nylig 25-års jubileum av Garden Party, med en utendørskonsert i Reykjaviks store park/utescene, Hljomskalagardurinn. Denne konserten ga et utmerket bilde av Mezzoforte’s suksess opp i gjennom årene. Låtene strakk seg fra deres debut i 1979, og tok publikum med på en musikalsk reise gjennom albumer som Suprise, Suprise, Observations, Rising, No Limits, Playing For Time, Daybreak, Monkey Fields, Forward Motion og de avsluttet med melodier fra sitt siste album, Live From Reykjavik.

Dette var et stort ”Garden Party” som gjenspeilet hele Mezzoforte’s reise gjennom 30-år med musikalske eventyr. Det er mye å se frem til i Messoforte’s oppfølgere.

 

Gleder seg - Noe av det første Eythor Gunnarsson sa til meg i telefonen var; ”Kristiansund er som skapt for vår musikkstil. Vi kommer jo fra Island, og musikken vår er preget av dette. Etter å ha lest om Kristiansund, finner jeg mange likheter med Reykjavik, så dette kommer til å bli en kjempekonsert. Vi gleder oss virkelig, men det er en ting vi lurer på, får vi servert Bacalao? Den har vi hørt mange lovord om”.

Bacalao skal det bli, både til musikere og til våre gjester. YNBB har lagt ned et enormt arbeide for å få dette til, og vi er stolte over å kunne presentere dette Superbandet for Kristiansund.

 

Musikk og Bacalao - Publikum kommer til å oppleve en konsert av de store, når Mezzoforte entrer scenen på JP Clausen, søndag kveld. Vi vil ønske alle våre medlemmer og gjester velkommen til en uforglemmelig kveld, fylt med super musikk, god Bacalao og flott stemning.

 

Ytre Nordmøre Blues & Bacalaoclub. HJEMMESIDE YNBB