clau_lite.jpg

Ytre Nordmøre Blues & Bacalaoklubb kommer med denne i dag.

 

YNBB SERVERER STORE INTERNASJONALE

ARTISTER I OKTOBER OG NOVEMBER.

 

YNBB har satt av oktober og deler av november til store internasjonale artister.

Først ut er Jane KITTO. ”Rockens Førstedame”. Mange husker henne sikkert fra tidligere besøk i Kristiansund, og nærmere ”Janis Joplin” kommer du ikke. Hennes merittliste er stor, og kan skilte med hele 33 land på sin musikalske reise, helt fra Tasmania til Nordpolen. Så her dekkes hele kloden. Hun har også turnert et år med originalbandet til Janis Joplin, ”Big Brother and the Holding Company”. Litt av en merittliste. Dette kommer til å bli en konsert vi sent glemmer.
clau_1kitto-live-ulf-magnusson_300.jpg
Jane Kitto kommer.

 

Litt senere i måneden kommer den Svenske supergruppa BLUEBIRDS. Mange husker nok disse fra tiden hvor Atlanterhavsblues var en stor musikkfestival i byen vår, og bandet dro stappfulle hus, både i Kristiansund, og på alle de store bluesfestivalene rundt om i Skandinavia. Bluebirds har vært innom flere stilarter innen genren, men er i dag tilbake slik vi husker dem fra tiden de besøkte oss her i byen. Musikken er Rhythm & Blues fra slutten av 50-tallet til tidlig på 60-tallet. Dette svinger godt, så dette er en innertier for de som er glad i svingbasert R&B. Ta på Rocke skoene…
clau_3_bluebirds_front_high.jpg
Bluebirds kommer.

 

Første artist ut i november er Rita Engedalen. ”Norges Bluesdronning”. Hun fikk Spellemannsprisen for beste Bluesplate i 2006, ”Heaven Ain’t Ready for Me Yet”, og ble også nominert til Spellemann i 2008. Hun tok over arven etter Kristin Berglund, som hun forøvrig hadde et nært samarbeide med. Kristin var opptatt av kvinnens plass innen bluesen, og den biten har Rita videreført i sitt eget konsept. Hun dro fulle hus under årets Notodden Blues med sitt konsept ”Damer i Blues”. Dette blir en intimkonsert av de sjeldne, og hvor vi tror mange vil kjenne igjen temaet.
clau_2_rita_juke_joint.jpg

 

Rita Engedalen  kommer.

 

 

 

Siste band ut i november er Haraldos Jumpin Jack’s. Dette blir en weekend fylt med Rolling Stones, og vi får et 8-manns orkester på scenen bestående av profesjonelle musikere, blandet med noen av våre lokale helter. Dette er også et konsept som har dratt fulle hus i Kristiansund tidligere, og for de som er glade i tidlig Rolling Stones, må dette være et ”must”. Sent 60-tall og tidlig 70-talls er vel den perioden hvor mange assosierte seg med denne musikken, og publikum får oppleve en reise i tidlig Stones musikk- En super weekend for Rock’n Roll og R&B.

 

Vi i YNBB er opptatt av å levere kvalitets musikk i Kristiansund, og oppserverer at flere og flere utesteder har begynt med dette. Vi er også stolte av å ha bygd opp byens beste og største Live-Scene. Dette er bra for musikk livet i byen vår. Alt for mange tidligere år har vært preget av platespiller og dårlige musikalske opplevelser, men dette har heldigvis begynt å rette på seg. Vi føler at Kristiansund er på en musikalsk opptur, når det gjelder livemusikk, og dette er vi som engasjerer oss glade for. Det bør finnes rom for et bredt spekter innen musikken, og der skal vi gå foran med et godt eksempel. YNBB tar gjerne i mot konstruktive råd fra vårt publikum, og skal etter beste evne forsøke å oppfylle disse. Vi føler allerede en stor forandring, og vi har fått mange positive tilbakemeldinger på det vi har levert fra vårt klubbhus, JP Clausen. De

YNBB kommer også til å ha faste ukentlige klubbkvelder på JP Clausen, og vil også åpne for at litt yngre musikere kan få profilere seg på byens største Live-Scene.

Vi føler vi har skapt et komplett sted for gode musikalske opplevelser.

 

Ha en flott musikalsk høst.

Bluesmann