lanne_lite.jpg

16. og 17 oktober kommmer Jane Kitto på JP Clausen : Fra Ytre Nordmøre Blues og Bacalaoklubb kom denne:

JANE KITTO

 

 

KITTO på JP Clausen: Vårt flotte høstprogram er startet, og først ut, er det den Australske Rocke-dronningen som inntar scenen på JP Clausen. ”Barfot”, og i kjent Janis Joplin stil, fremfører hun sine unike sanger, som har blitt til under hennes karriere, som har tatt henne igjennom 33 land rundt omkring i verden. Med flere og flere tilskuere vokser hennes fan-gruppe dag for dag, og vi kan forvente oss en eksplosiv konsert på JP, for rockens ukronede dronning.

Hennes spesielle stemme og fremførelser har i tillegg til Janis Joplin, også blitt sammenlignet med Kurt Cobain og Chris Cornell. Og hun har imponert med sin gitar helt fra Tasmania til Nordpolen. Dette er store ord om en kvinne som ikke gjør seg til mer en den hun er.

Gjennom sin karriere har hun spilt med storheter som Chad Smith (Red Hot Chillipeppers), Ted Andreadis (GNR – Use Youre Illusion World Tour) og Noiswork (Aust), samt delt scenen ulike artister som Megadeath, Wilson Picket og Jaque Higgins.

I tillegg har hun turnert et år med det originale bandet til Janis Joplin, rundt om i hele Europa…

Hennes mange reiser har brakt henne til de fleste kontinenter, slik som Nord Amerika, Europa, Australia, Asia og Afrika. For å nevne noen av de mer spektakulære spillesteder, har vi Nordpolen samt Robben Island, der et av hennes forbilder, Nelson Mandela satt fengslet i mange år.

Kitto (sang og gitar) og bandet, består av Anders Molin (bass). Pna Andersson (gitar) og Robban Back (trommer), slapp 20. Februar sin CD ”Unlearn Your Generation”, med den kjente låten ”Jack The Ripper”, samt musikk-videoen ”Whosjack”, via Sound Pollution.

”Unlearn Your Generation” er produsert av Chips Kiesbye (Hellacopters, Mellencolin m.fl), og spilt inn i det velrenommerte Park Studios i Stockholm. Første låten ut er ”Jack The Ripper” en eksplosiv rockelåt som kommer til å overaske selv de mest ihuge Kitto fans! ”Jack The Ripper” kommer til å slå ned som en bombe!!!

I 2009 kommer bandet til å turnere i Sverige, og kommer til å krone turneen med et par store festivalspillinger. Vi i Ytre Nordmøre Blues & Bacalaoclub føler oss heldige som får KITTO til Kristiansund, midt i denne hektiske turnetiden.

Den Britiske radiomannen Greame Scott uttaler: ”Det må være en kliché, men KITTO har potensiale til virkelig å nå de store høyder. Hun har en utrolig rock – i sin store stemme”.

Bill Bryant, som var medprodusent på Princess Of Tragedy sier: ”Hun er totalt hengiven sin musikk og yter 100% hver eneste gang. Meget sjelden at man finner en artist som henne”.

Tilslutt uttaler Australske Beat Magasin: ”Bare den kolossale poetiske skjønnheten i Kittos tekster kan matche hennes sterke sang. Dette er en artist med et genuint talent, og en sjel som lyser av insentivitet”.

Gled dere Kristiansund; KITTO tar dere med STORM

janne_1.jpg

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her