over_lite.jpg

Vi har 16 bilder den 16. oktober fra en tur for å komme unna by og stress som gikk til Averøya og litt sørover kysten.
over_1.jpg
Det begynte F så bra med innlåste nøkler. Ferga gikk til Bremsnes og 30 meter tilbake igjen da fergemannskap og undertegnede fikk opp døra. De kjørte tilbake igjen heldigvis.(boa) (Foto: Roar Bjørnvik)
over_2.jpg
Vi starter med Bio-Wood fabrikktomta som er impoerende greier. Her skal det produseres pelletsbrensel  for markedene ut i verden.
over_3.jpg
De holdt på med en stor sirkel på 120 meter i diameter på tomta her. Hva det er vet vi ikke, men det er store areal i Smevågen Ola Kårvåg å sa`karrain heill på mé.
over_4.jpg
50 meter unna fabrikkgjerdene er kontrastene store til hva folk livnærte seg på for 50 år siden. Her en låve til nedfalls med redskaper og høy til ku-skreppene for enda en vinter.
over_5.jpg
På Bruhagen er Averøyas fineste og desidert styggeste forretningsbygg. At det går an å sette opp noe slikt i 2009 , er ufattelig etter vår mening.
over_6.jpg
Vi stakk innom ambulansetjenesten som holder til i Neas- bygget i Bådalen. Tilsammen er det 7 personer som går på turnus her. Tunnelen til Averøya kan bli en utfordring m.h.t. plassering i framtiden sier f.v Marit Helen Pettersen og Morten Vilhelmsen. Ambulansen på Averøya har vært stasjonert 10-12 år i Bådalen sier de til BNN.
over_7.jpg
Folk i satt alder handel bare på Samvirsjelaije. Her Kirsten Bae på buu`n på Kårvåg .
over_8.jpg
I Skarvøyvågen på nordsiden av Atlanterhavsveien var Olgunn Johansen fra Vevang og fisket seg fin ferskfisk med stang. Småsilda lokket seien helt oppe i bukta.
over_9.jpg
"Havella" fra Håholmen var inne på Lauvøyfjorden med gjester idag. Sjøen var litt for grov for fisketur utenfor land i dag så det ut til.
over_10.jpg
Ute ved Hustadvika tett ved Kyststien. Her er langt unna støy og bystress. Her går det an å puste.
over_11.jpg
Turstiene utover her er bare et funn. I uvær med nordveststorm er det en vanvittig sjø havet setter opp her grunnet mangel på skjærgård utenfor.
over_12.jpg
Selv med frisk bris og litt sjø dundrer havet på bergene her ute.
over_13.jpg
Høstmotiv fra Bremsnes med laksoppdrettet innenfor Hogsneset.
over_14.jpg
En museums-campingplass slik de var på 1970 tallet; Sandvollan utenfor Bremsnes. Tarjei Vesaas kunne sikkert ha skrevet en bok om "Pinslane"ved et opphold her.
over_15.jpg
Lakseanlegg med ferga til Averøya og Vestbase helt i bakgrunnen. Det går mot senhøst på Nordmøre nå.
over_16.jpg
"Bjørnsund" legger til på Bremsnes i pøsregn  kl 18:25 16.oktober 2009. Om 64 dager er det over og ut med fergeruta her. Da åpnes tunnelen etter planen.