aur_lite_tub.jpg

Vi ser det er aktuelt med all plasten som flyter i land på Nordmøre og hva man skal gjøre med dette.Vi tok en tur til noen øyer ved Gridsvågøya i Aure der absolutt alt havner. Tipset fikk vi fra tidligere, nå avdød historielagsformann Einar Johnsen i 1988. De fant smør, olje, folk, hester og alt annet her under krigen, og det så ut at alt på kysten havnet på disse holmene.
aur_1.jpg
Et flott område med store holmer rett sør for Trondheimsleia. Det lå mye rart ilanddrevet her. Her blir en ikke dråpesmittet av svineinfluensa, for her er ikke en sjel å oppdrive kanskje hele året.aur_2.jpg
Hva med en stol ?

aur_3.jpg
Merkverdig mye sko å finne på disse øde holmene.
aur_4.jpg
Denne stranda var virkelig fin . På vestavær havner alt flytende her. Kanskje vi fant noe skikkelig her. Kanskje-kanskje ikke.aur_5.jpg
Det er vanvittige mengder plast i fjærene. Den ene dunken her var faktisk full av spillolje hivd på havet.
aur_6.jpg
Slike trålkuler finnes det mye av langs kysten. Og tau selvsagt.
aur_7.jpg
Rett utenfor er Trondheimsleia. Her lastebåten "Heidi" som skulle med trevirke til Skogn i Trøndelag.
aur_8.jpg
Vi tar med en på vei sørover også., "Cyprus Cement". Vindmøllene på Smøla i bakgrunnen.
aur_9.jpg
For å fjerne all plasten fra Norges strandsoner må kanskje befolkningen få plikt ti å ta opp 50 kg for hver person. Det er en langvarig affære å rydde vår plastbekranste kyst.
*aur_10.jpg
Vi fant en glasskule også. Det er ikke hver dag man gjør. Det sier litt om hvor øde og gudsforlatt disse holmene er , men fortøyningspålen sier at det har vært trafikk med seilsuter og ankringsplass her.
aur_11.jpg
En gjerdesmett her ved Gjerdevika.
aur_13.jpg
Det er fine dager på Nordmøre for tiden. Her innenfor Ringholmen med Knubben 680 m.o.h  opp for Leira på Tustna.
aur_12.jpg
Kystekspressen går leia her ved Ringholmen.
aur_14.jpg
Ute i Hammarsundet traff vi på ex- brunsvikingen Alf Dagfinn Skomsøy som var ute og fisket til krabbeagn. Han har hytte her ute i sundene, og er her så ofte han kan.