kong_lite.jpg"Kongsnes"

Det er sikkerhetskurs for fiskere i byen for øyeblikket. Dette kom inn i lovverket i 1982, og  skipet "Kongsnes" opererer langs hele kysten. De holder kurs for om lag 1000 fiskere på årsbasis, og nå har de vært i Ålesund før altså Kristiansund og Trondheim står for tur. Basen er i Tromsø, og SOFF (sikkerhetsopplæring fro fiskere) er et statlig anliggende. Den spede start med slike kurs var i 1986.kong_lite.jpg
"Kongsnes" ved Vågekaia. Ombord finnes komplett opplæring for fiskere i en havarisituasjon. Det er brannkontainer bak på dekk for brann/røykdykking. I tillegg kommer opplæring i førstehjelp og HMS .
kong_1.jpg
I dag stod flåteøvelser på programmet, og mange av deltagerne fikk prøve redningsdrakt for første gang der en av øvelsene var å evakuere til sjøen fra litt høyde.
kong_2.jpg
Disse to f.v. Joachim Rapetti og Kathrina Bud prøvde overlevingsdrakt i sjøen for første gangen i dag, men det da greit synes de.
kong_3.jpg
Instruktør Bent Eliassen forklarer tips om å oppholde seg / komme opp på en flåte.
kong_4.jpg
T.v skipper Wilmar Gerhardsen som sier til BN at 5-8 år etter kurset, må deltagerne inn for repetisjon. Til høyre Bent Eliassen som er instruktør ombord i "Kongsnes".
kong_5.jpg
Baugen på "Kongsnes". Etter endt kurs i Kristiansund går turen videre til Trondheim. De har visst nok å gjøre da de driver på fra Kirkenes til Oslo.