hv_lite_oh__tubNordlandet

Innsatsgruppe Nordmøre i Heimevernet hadde reelle øvelser på Nordlandet på lørdag ettermiddag og kveld. Johan Hoem hadde stilt det gamle bygget i Nergata til disposisjon , noe som passet innsatsgruppa bra. Visst finnes det forsvar her i landet om det kniper.
hv_1
Troppsjef og løytnant Odd Hjelen (t.v) og nestkommanderende fenrik Dag Nordli i full gang med instruksjon for den praktiske delen av øvelsen. Tidligere på dagen hadde det vært teori i Sjøheimevernets bygg på Grunden.

hv_2
Mannskaper fra innsatsgruppa er klar for å gå inn og klarere bygget.
hv_3
Bygget stormes og mannskaper plasserer seg på anviste punkt. Det går effektivt og raskt for seg.. Ingen tvil om at det er øvede folk vi har med å gjøre her.
hv_4
Med stor effektivitet stormes et kjøretøy som stod på kaia her. Et kraftig knallskudd ble hivd inn i bussen sekunder før innsatsgruppen gikk inn.

hv_4_b
Det er alltid spennede med militære karer og våpen .Her et par gutter som har iført seg riktige klær og som kom for å se på karene som holdt på.
hv_5
Her forsvarets nye våpen Heckler & Koch 416; 5,56 mm,  kaliber .223 Remington. Det er et nydelig våpen av aller beste sort. Tyskerne er, og har alltid vært god på håndvåpen. Det er vel det eneste våpene som kan avfyres under vann(!) og tas opp til strid uten viderverdigheter. Les mer her:HK 416 og film fra test under vann:Heckler & Koch Wassertest.
hv_lite_oh__tub
Johan Hoem hadde stilt den gamle premorør-fabrikken/Felleskjøpet til disposisjon for de reelle øvelsene.

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her