vik_liteNord -Trøndelag

Dykkere fra Nærøy i Nord-Trøndelag har gjort et flyhistorisk funn på 57 meters dyp nær Vikna. Det er søkt etter flyet i lang tid, og det er øyenvitner som bidro til å finne maskinen. Piloten ble reddet av folk som kom til i robåt etter å ha vært med flyet et godt stykke ned i havet. Tyskerne klarte ikke å lokalisere flyet som de ønsket å heve. Derned ble det liggende.Dykker og uv-fotograf Lasse Iversen har gitt tillatelse til å publisere bildene.
vik_1
Messerschmidt 109 maskinen  har stått her siden 24. mars 1943. Øverst ser vi cockpitglasset, og på nesen de to 13 mm maskinkanonene.(Foto: Lasse Iversen)
vik_2_B
Maskinen er i forunderlig god stand. (Foto: Lasse Iversen)
vik_4
Jubel blandt dykkervenner da flyet ble funnet. F.v Bjarne Livik, Claus Livik, Ole Jacob Mikalsen, Christian Bruseth, Ståle Ramstad  og foran ved ROV spakene Brynjar Karlsen fra Nærøysund Aquaservice som stilte med ROV .(Foto: Lasse Iversen)
vik_2

Her ser vi at flyet står på nesen på nærmere 60 meters dyp.
Birger Larsen, konservator ved Norsk Luftfartsmuseum, sier funnet er verdifullt for museet da vi allerede restaurerer et fly av samme type. Flyvraket kan ha deler som kan brukes i dette arbeidet. Museet håper på å kunne være med på å heve vraket etterhvert.(Foto: Lasse Iversen)
vik_3
Piloten, Günther Seraphim, var 21 år ved havariet. Han ble med nød og neppe reddet av folk som kom til. Tyskerne påskjønnet familien med varer og senere pengegaver. Han omkom i en nedskyting i Nord-Tyskland 10.april 1945. (Foto Lasse Iversen) Hjemmeside Lasse Iversen
vik_5

Det finnes faktisk slike Me 109 som er flyvedyktige, men svært få. Messerschmidt Foundation i Tyskland har en Me 109 G 6 som de fant lisensbygd Daimler motor til i Sverige, og orginale produksjonspapirer i Spania av alle plasser. Dermed kunne flyet redtaureres . Det føly første gang i 1982 og er en "gulrot" for alle flystevner. Om lag 35.000 fly ble produsert fra midt på 1930 tallet til 1945. De som ikke ble skutt ned ble skrotet etter krigen.(Foto. Ukjent)