Kornstad kirke på innersiden av Averøy er den siste tilden blitt malt på dugnad. Veldig bra at noen tok på seg arbeidet med lift og stiger for å få kirken i orden. Ikke noe lite prosjekt; en kirke er ganske så høy enkelte steder. Nå lyser kirken hvit og fin igjen i bygda.Honnør til Gjøco i Torvikbukt som sponset all maling, og til Lunvik som ordnet med lift.
korn 1
Noralf Rånes, Jan Helge Slatlem og Trygve Siira maler gavlveggen. ( Foto: Merete Bratsberg Aae)
korn 3
Ann-Kristin Sørvik tok også et tak sammen med resten av dugnadsgjengen. ( Foto: Privat)
korn 2
Her er dugnadsgjengen samla. Trygve Siira, Jan Helge Slatlem, Ann-Kristin Sørvik, Søren Schølset, Noralf Rånes, Odd Magnar Fagereng og John Harry Kvalshaug.( Foto: Merete Bratsberg Aae)
kornstad k
 Kirken på Kornstad er bygd i tømmer, og ble innviet i 1871. Den har plass til 340 personer. Samme kirke står i Eide, men er litt større.Kirkebygget på bildet erstattet en stavkirke fra 1300-tallet som ble revet i 1871. Byggmester Gustav O. Olsen fra Trondheim fikk oppdraget med å bygge nykirken for 3 750speciedaler. Den nye kirken ble tømret sammen i Steinkjer, og etter å ha nummerert delene, ble den fraktet til Kornstad og satt sammen. Allerede 3. september 1871 ble den første ordinære gudstjenesten avholdt.( Kilde Wikipedia/foto: Arkiv Brunsvika net)