fengselFengselet

Det var da voldsomt til fogderistrid-reportasje i TK i dag. Her nevner Odd Williamsen at kommunen fikk kontantoppgjør fra fra staten  vedrørende fengselet i Kristiansund som brant i 1940. Kristiansund lovte derved å ikke bygge det opp igjen. Selvsagt undersøkte vi ikke den gangen om det var en tjenestemann fra Molde som stod bak dette. Selvsagt måtte det ha vært det. Starten på fogderistriden begynte sikkert her.
fengsel
Fengselet som brant i 1940. Som om at det ikke var nok at hele samfunnet ble ødelagt av brann i 1940, måtte vi også love å ikke bygge det opp igjen for noen slanter fra en eller annen i staten , les Molde ?
kik
Senere kom pressen på banen, som Romsdals Budstikke med denne at flere får kikhoste i Molde. Flott diskret flaggsak i kampen om akuttfunksjonsdelingen mellom de to byene.(he) Vi aner en opptrapping av striden 23.mars når helseforetaket skal bestemme seg.
molde_patrulje
I kristiansundernes hoder danser tanker om noe slikt. En dyr herskapsbil innkjøpt til fogderikampen og representasjon  sponset av høyst tilstedeværende fylkeskommune i Julsundveien. Det verste er at de kan ha rett.