akkas_liteSykehusaksjonen

Administrasjonen i Helse Møre og Romsdal sitt ønske om å legge ned viktige funksjoner ved sykehuset vårt er stoppet. Helseminister Anne-Grete Strøm Erichsen vil ikke sette i verk endringer før alle utredninger er gjort. Et folkehav på nærmere 10.000 møtte fram rundt sykehuset. Bruduljen rundt denne saken må få konsekvenser for styret i Helse Nordmøre og Romsdal mente mange fra politiske organer som var til stede.
akkas_1
Byens befolkning stilte opp for sykehuset så det gir gjenklang. Ikke siden Krifast-demonstrasjonen i 1976 har folk fra by og land stilt opp for en sak som angår alle. Aksjonskomiteen takket alle som har stilt opp på alle vis i denne store mønstringen.
akkas_8
Et "lag " fra YIT gjør seg klar for å dra til sykehuset. (Foto: Eirik Tranø)
akkas_2
Leder i KOM Vekst Ellen Engdal (t.v) overrakte 2000 underskrifter fra næringslivet i byen. Per Kristian Øien i midten i stundens alvor etter å ha holdt en tale om sykehuset og betydningen av dette. T.h Anne-Grete Strøm Erichsen, helseminister. Helseministeren sa at det vil bli skikkelig utredet to likeverdige sykehus eller ett felles for regionen. Hun har aldri fått slik mottagelse som her i Kristiansund, og fikk erfare hvor sterkt befolkningen står samlet. Senere i dag vil følget reise videre til Storholmen på Hustadvika for møte med helseforetaket. Der må vi innrømme det har vært interessant å vært flue på veggen.
akkas_3
Det var lange køer inn til byen i dag. Noen brukte 1 time fra Rensvik, mens andre fikk være med båt utover da de ga opp køa. Her brannvesenet  som hadde med seg egne utkikksplasser.
akkas_4
Fra sykehuset og nedover Marstrandsgata.
akkas_7
Gunnar Sandvik fra NRK intervjuer en fornøyd ordfører Per Kristian Øien foran sykehuset.
akkas_6
Fotografen i mediehuset Tidens Krav holder koken ennå så vi.
akkas_5
Fra Averøya kom selvfølgelig Magnar Heggeseth sent men godt.
stril
Det var også bra trykk i havneområdet under demonstrasjonen. Her"Strilborg" som pøser ut vann. (Foto : Ingrid Z.)
nrk_2
nrk
Tales det med to tunger i denne debatten ? Samtidig som demonstrasjonen i Kristiansund i dag , er dette å lese på riksnyhetene. Vi antar det siste ord ikke er sagt når vi leser dette. Vi vet ærlig talt ikke hvor dette bærer hen, når det er strid i regjeringen også. Folk har også samlet seg om sykehusene i Nordfjord og Lærdal; mulig kan det etter slike utsagn som ovenfor komme enda kaldere dusjer fra Molde-kanten.