otm_3

Av Wenche Horne
Et litt tilfeldig sammentreff den siste tiden gjorde sitt til at Brunsvika.net fikk treffe sønn av Edmund Bräuer som var Ortskommandant her i Kristiansund 1942-1945. Han var fra Østerrike, og som ikke mange vet, hadde han god kontakt med den norske motstandsfronten her i byen. Hans sønn  Othmar Bräuer var for å se byen faren tjenestegjorde i under krigen, og her fant han rette mann da Bjørn Ove Angvik viste han rundt på forskjellige plasser.
otm_1
Her utenfor Guttelvik-huset i Kaasbølsvei 8, der Ortskommandanturet var under krigen. T.v 84 årige Othmar Bräuer utenfor farens kontor under krigen. Bjørn O. Angvik tok han med inn i dekningsbunkeren for kommandanturet også som ligger på baksiden her.
otm_2
Her Kaasbølsvei 8 under krigen. (Foto: Edmund Bräuer)
otm_3
Bräuer spurte om Soldatenheim i Kristiansund, og BN viste han alt som er igjen fra dette. Her statuen som stod på trappa på Soldatenheim. I dag ligger Metodistkirken på tomten. 
otm_5
Ordfører Lars Kvendbø i samtale med ortskommandant Bräuer i leiren (Infanterielager) på St. Hanshaugen under krigen. Sistnevnte var 48 år da han tjenestegjorde i Kristiansund. ( Foto utlånt av Othmar Bräuer). Forøvrig har BN knyttet kontakt med familen, og vi fikk høre det finnes en stor samling fotos fra Kristiansund som vi skal få tilgang til.

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her