goo_lite 

BN drar litt rundt på distriktet når vi først er her. Godøya fikk tunnel under havet i 1987. Vi var innom Kulturhuset og det lokale museet en tur i en gammel skolestue. Der drev de og satte i stand hus, og en del av utstillinger var på plass. 14 båter har de i sjøhusene, og de driver og lager glass(!) samt forhistorisk gjenstandsutstilling fra gravrøys på øya. Faktisk finnes romersk jernalder gravrøys her ute, den kjente Eilifsrøysa. Ellers er skolebarna med i arbeidet på museet, der de på lettfattelig vis får innsikt i arbeidsmetoder fra gammel tid.

goo_1
Krigsminnesamling over flere rom. Her fantes bilder over de falne fra øya og mye annet; blandt annet sikteapparat fra "Tirpitz"og selvsagt lokale gjenstander-
goo_2
Fra sjøbruksavdelingen i kjelleren som er under opparbeidelse. Museet på Godøya er under stiftelsen Sunnmøre Museum.
goo_3
Merkelig og spesiell tegning. En trømotor tegnet av en lokal oppfinner i 1885. Her skulle fotkraft drive båten fram i visse situasjoner.
goo_4
Avdelingsleder og arkeolog  Heidi Haugene viser fram to skiferbryner hun fant for noen dager siden i en kloakkgrøft ikke langt unna 1100 talls kirka på Giske. Det var også annet der som er gravd opp. Hun stilte spørsmål om gravingen der i dette fredede området. Slik inngripen i jordsmonnet skal varsles etter kulturminneloven.