coon_2

PRESSEMELDING

 

 

The Convention 2010

 

Datapartyet The Convention som arrangeres årlig i Braatthallen, Kristiansund, regnes av mange for å være landets beste dataparty. I år har TC femtenårsjubileum, noe som skal behørig feires i fem dager til ende. I år er det det sosiale arrangøren har lagt størst vekt på, noe som fører til at det blir mange aktiviteter både med og uten PC.

 

Årets treff finner sted i høstferien - fredag 1. til tirsdag 5. oktober. Etter begynnelsen i 1995 hvor treffet samlet 60 deltakere, ventes det i år opp til 1000 deltakere til høstens store databegivenhet. The Convention er med sine 5 dager et av Skandinavias lengste treff og har siden 1999 vært arrangert i Braatthallen.

 

Arrangørene har store forventninger til årets store høydepunkt for datainteresserte i alle aldre. Crew har vært i sving i nesten et år. Treffet har rykte på seg for å være svært godt teknisk gjennomført og er med sin høye alder godt innarbeid i miljøet. Dette har ført til at deltakerantallet har steget for hvert år. Convention fikk i fjor også muligheten til å være vertskapet for den skandinaviske Kode 5 kvalifiseringen som gav vinneren i Counterstrike plass i verdensfinalen i Peru. Mens mange treff rundt om i landet kun har vært et blaff fortsetter Convention sin stadige ferd framover.

 

Alf Helge Fevaag fra Convention opplyser at nettverket er ytterligere oppgradert noe som garanterer deltagerne en tilnærmet optimal opplevelse. Antall konkurranser er ytterligere utvidet fra tidligere år, både innenfor PC, konsoll, scene og annet.

 

Innen kategorien PC, har vi følgende konkurranser:

CS 1.6, Call of Duty 4, Team Fortress 2, Trackmania Nations, Starcraft 2, Quake Live og Gary’s Mod

 

Innen kategorien konsoll, har vi følgende konkurranser:

Guitar Hero, Mario Cart og Dance Dance Revolution

 

I tillegg blir det selvfølgelig Wild Compo hvor deltakerne lager alt fra animasjoner til filmer og musikk.. Indoor Airshow kommer også tilbake i år, noe vi tror blir veldig populært.

 

Som sagt har vi femtenårsjubileum i år, noe som fører til økt satsing på sosiale konkurranser både på og utenfor scenen. Vi skal kåre ”Jackass of the year”, som av naturlige årsaker har 18-års aldersgrense. Andre konkurranser blir det også. Noen er kjente fra før, mens noen er nye av året. Anetts Danceteria stiller også opp med forrykende danseshow for å feire jubilanten. Det som er sikkert er at det blir flere aktiviteter på scenen hver dag innen mange ulike sjangre, så her skulle det være noe for alle og enhver.

 

 

Neas Bredbånd stiller som vanlig en kraftig internettlinje. I tillegg får du gode tilbud på datautstyr og rekvisita hos AR-Data sin egen Conventionbutikk.

 

Det vil også bli satt opp spillservere på lokalnettet som er åpne for deltakerne, i tillegg til de som deltagerne selv har med. Det blir også søkeverktøy for bruk på lokalnettverket. Det blir også i år et eget info crew som skal sørge for at deltakerne får den informasjonen de trenger for max utbytte av partyet. Med andre ord; masse å gjøre både for arrangører og deltakere.

 

Arrangementet er åpent 24 timer i døgnet, har 24 timers vakthold, 24 timers tech crew og kiosk med enkel servering for å ta vare på deltakerne. Dette er første helgen i skolenes høstferie, så det skulle ikke være noe problem å ta igjen tapt søvn etter at langhelgen er over fortsetter Vegard Hoel. Braatthallen gir, i tillegg til en diger hall som tilfredsstiller de fleste behov, også muligheten til å tilby de som kommer blant annet dusj og overnattingsmuligheter.

 

Mange forbinder treffet med spilling og morsomheter. Men arrangementer som The Convention er også viktig for selve regionen. Det er en møtearena for deltakerne som får dyrket sin felles interesse. Men det er også viktig for de bedrifter og kommuner som er med og hjelper til. Man har tilgang til få datanettverk med så mange maskiner med de utfordringer dette medfører. I tillegg er en slik samling en ypperlig mulighet til å skaffe seg nye medarbeidere i et stramt arbeidsmarked.

 

Treffet blir arrangert på dugnad og alle inntekter går tilbake til deltakerne i form av utstyr, underholdning, konkurranser og premier. Mer informasjon om The Convention og salg av billetter finnes www.convention.no

 

For mer informasjon – ta kontakt med Alf Helge Fevaag på telefon 95 98 98 85 – eventuelt epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.