door_zz

Fra Håvard Holm Giske
Jeg er for tiden i Nederland og studerer ultralyd. I den forbindelse var  jeg på rundtur i Friesland (provins nord i Nederland) med noen  nederlendere i klassen. Da vi ankom den lille havnebyen Harlingen, la jeg fort merke til at det  lå en kjent farkost på kanalen. Det var fregatten "Shtandart", som lå til  kai i Kristiansund i sommer, om jeg ikke tar helt feil. Det var ingen  folk ombord, men det så ut som de var på en kort visitt og skulle mest  sannsynlig videre.
door_1
"Shtandart"; kopien av en 1700 tall skuten som besøkte Kristiansund i fjor, er på visitt io Nederland (Foto: Håvard Holm Giske)

Vi kom også over en kjempeflott Colin Archer skøyte, med navnet "BØR". Denne var tydeligvis nederlandsk, men hadde helt klart norske aner. Vi fant en brosjyre med oversikt over seilaser for sommeren 2011. Her viser  det seg at den skal seile fra Harlingen i Nederland og helt opp til  Tromsø.
door_2

"Bør" ligger også i Nederland. Det er ikke lenge siden den var innom Kristiansund. (Foto: Håvard Holm Giske)
Den kommer også innom Kristiansund 14.mai og vil igjen dra  videre opp til Bodø 15.mai. Kristiansund - Bodø, koster 1355 Euro, som  med dagens kurs kan omgjøres til i overkant av 11 000 kr. Denne turen  tar 13 dager og det blir tilbakelagt 350 mil.