oev_zzzKommer

Vi har gleden av å presentere ”Otto” av Anja Cecilie Solvik. Denne utstillingen foregår på Arnulf Øverlands Galleri i Kristiansund i perioden 20.11.10 – 22.12.10.

 

Anja Cecilie Solvik er født og oppvokst i Kristiansund. Hun har de siste femten årene studert kunst og arbeidet som billedkunstner i Oslo/Asker.

Med sin ømme strek treffer Solvik en nerve i betrakteren. Hennes sårbare fugler er et bilde på de svake eller utstøtte i samfunnet. Bildet Otto viser hennes første møte med en av samfunnets outsidere: Her er det Otto som er selve fuglen. Der han går med bøyd hode langs gatene i Kristiansund, hun sier: ”Jeg glemmer aldri første gang jeg så Otto, jeg var seks år.
oev_1

Det var julaften vi hadde akkurat hentet farmor. Jeg hadde denne varme følelsen inni meg. Otto gikk gatelangs i snøslapset med bæreposer med øl, alene.”

Den tause sorte fuglen er et bilde på fravær av kjærlighet og omsorg. Fuglen er trist med tunge vinger. Det oppstår en stor kontrast mellom det lyse og det mørke. Dette understreker budskapet. Et budskap som berører.

Vedlagt er bilder av Anjas grafikk. Om vi kan være behjelpelig med mer informasjon, vennligst kontakt Anne Brit Tømmervåg, Galleri Direktør på mobilnummer 90 80 74 30 eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..
malmen
Otto Malm (i midten) på 1980 tallet .Tv Bjørn Stokke og til høyre Øyvind Erlandsen.