joe z

 

 

 ”Med kamera langs kaiene i Kristiansund”

er den spennende tittel Svein Ludvigsen har gitt minikåseriet som han holder for medlemmene i Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre i medlemslokalet i kveld. Som tradisjonen tro er det nok en gang ”siste torsdag i måneden” og sesongens siste medlemstreff avsluttes ved at et lite utvalg av Svein Ludvigsens nær på 8.000 lokale bilder fra byens havnemiljø vises på storskjerm. Her vil vi få oppleve flotte nyere bilder. Det blir selvfølgelig også litt kommentarer om de skip som vises.

Vi vil også få et gjensyn med et av skipene som ble bygget ved Sterkoder, verkstedets bygg nr. 99 som ble levert som ”Polar Titan”. Skipet seiler i dag under russisk flagg under navnet ”Eems” og har etter overleveringen i 1985 vært på besøk i Kristiansund.
joe 2
Sterkoderbygde "Eems" fra 1985. (Foto: Svein Ludvigsen)

 Dette er årets siste medlemstreff med eget tema. Siste møte i år er julemøtet som vi avholder i festsalen til Odd Fellow tordag 8. desember. Her er også anledning til å ha med ledsager. Husk påmeldingsfristen 1. desember.
joe 1

 "Shtandart" er en eksakt kopi av Den Baltiske Flåtes første skip fra 1703. Originalen var kjent som Peter Den Stores fregatt. Fregatten er i dag organisert i Prosjekt Shtandart, og seiler som skoleskip. Hovedmålet med prosjektet er å lære ungdom lederskap, teamarbeid samt ansvar og å stole på seg selv og sin egen dømmekraft. Fregatten, som er 30 meter lang, ble sjøsatt i september 1999 og er hjemmehørende i St. Petersburg. Project Shtandarts høye beskytter er Hertugen av York, Prins Andrew.
”Shtandart”, med primus motor og kaptein Vladimir Martous om bord, besøkte Kristiansund i september/oktober 2009 nettopp etter initiativ fra kveldens kåsør Svein Ludvigsen. (foto 2009)