Takket være en hyggelig telefon fra Nettbuss Møre kan Redningsselskapet i Møre og Romsdal i dag, med stor glede – fortelle at innsamlingen til det varmesøkende kameraet som skal monteres om bord i RS 141 ”Mærsk” er avsluttet og fullfinansiert. Finansieringen forløper seg slik:

Støtte fra Shell driftsavdelingen, julegave fra de ansatte                                kr. 100.000,-

Gudmorens gavepenger fra dåpen av MF ”Kvaløy” (Torghatten Nord)                 kr.   30.000,-

Støtte fra Marine Harvest AS                                                                     kr.    20.000,-

Nettbuss Møre, julegave fra ansatte                                                           kr.    50.000,-

Daglig leder i Redningsselskapet Møre og Romsdal Kristin Wiig Sandnes sier: ”Det er utrolig å se givergleden - og da de siste gavene kom rett før vi tok juleferie, ble jeg skikkelig rørt. Det at en Gudmor og ikke minst et helt busselskapet velger oss og utstyr til skøytene, viser vidsyn og omtanke. Vi er utrolig takknemlig. De ansatte i Shells driftsavdeling, firmaet Harvest og Gudmoren til MF ”Kvaløy” og alle de ansatte i Nettbuss Møre er nå med på å redde liv”.
roms 2
Halstein Lillevik i Nettbuss og Kristin Wiig Sandnes i Redningsselskapet i Møre og Romsdal.

 Hallstein Lillevik som er daglig leder i Nettbuss Møre og den siste giveren sier: ”Det er viktig for våre ansatte og bidra til samfunnet som vi opererer i hver dag. Redningsselskapet har vært viktig for våre ansatte i deres fritidsaktiviteter, og det er de selv som har valgt ut denne organisasjonen som årets julegavemottager. At vi var siste brikken som skulle på plass for at en redningsskøyte får varmesøkende kamera er ekstra hyggelig”.

Leder i Sjøredningskorpset i Romsdalen, som har base på Aukra og på Tornes i Fræna, Jan Petter B. Skomsø uttaler: ”Vi vet ikke eksakt når kameraet blir montert, men vi skal si fra slik at alle som vil, kan få komme om bord å se hvordan det fungerer. Slike verktøy gleder oss ekstra siden de kan få så enormt stor betydning”.
roms 1
RS 141 "Mærsk" på stasjonen på Aukra får varmesøkende kamera etter innsamlingsaksjon.

Redningsskøytene RS 112 ”Emmy Dyvi” og RS 113 ”Erik Bye” som er stasjonert i Fosnavåg/Ålesund og Kristiansund/Harøysund har ikke varmesøkende kamera om bord, - men dette er noe Redningsselskapet håper å samle inn penger til i året som kommer.