vegg_zzFestiviteten

I dag ble det funnet noe spesielt i veggene i kjelleren i Festiviteten i Kristiansund som er under renovering.En murer har støpt inn en flaske under krigen i oktober 1942.
vegg_1
En brusflaske fra 1942 med et brev inni kom fram da arbeidsfolk fra West Elektro skulle rive deler av en mur oppunder taket. F.v Nils Annar Rognskog fra West Elektro og formann i Rausainn Bigg, Johnny Røsand med det særegne funnet i en flaske fra Mineralvandfabrikken Løven i Kristiansund( skrevet med to s.ér på etiketten)
vegg_3
Kristiansund den 20. 10 -1942. Innmurt av N. Søderlund. Ikke brennevin, bare brus. Krigen fortsettes. Ole Nikknak storbas her på huset. ( blir det vel).. BN har snakket med litt eldre folk, og de husker navnet Søderlund innen murmesterfaget. Noen som vet litt mere om han ? Lite ante han vel at flaska skulle kommer fra vel 70 år etterpå.
vegg_4
Her er andre funn fra inne i veggene. Sigaretter, tannbørste og en husleiebok fra 1936 som tilhørte Pauline Austheim der huseier var Halvor Helseth. Huselie var 25 kroner pr. måned. Mulig det har vært en leilighet her i Festiviteten.