klep_zzz

Her noen bilder og litt fra Kleppen nord for Atlanten-skolene i Knudtzondalen. Endel bruker området på tur, men mange har vel ikke vært uti her.
klep_1
Skøytedammen for "vågarampen" før i tiden. Hva den kalles lokalt, vet vi faktisk ikke ..mulig var  det Kleppendammen ?
Langhaugdammen ? Det er kystnatur her ytterst, med fine muligheter for fiske fra land. Svartoksen, en bergnabb ligger omtrent midt på bildet ble mye brukt som fiskeplass før.
klep_2
På 1970 tallet ble det plantet furu nord for Langhaugen. Denne har slått seg kraftig opp.
klep_3
Utsikt mot Kvitoksen som også var mye brukt til de med fiskestang. I 1970 arrangerte Ello, eller om det het Goma Fabrikker(?) fiskekonkurranse her fra bergene i forbindelse med åpning av Kvernberget Flyplass. Ved uvær står det veldig på av sjø inn fra Ramnfjorden på dette området i Kristiansund.
klep_4
"Stützpunkt Kleppen", en tysk underavdeling av Karihola holdt til her under krigen. Vi er inne i lyskasterstillingen fra den tid hvor en 150 cm var på sitt hjulverk. Det var et forferdelig slit å dra dette utover hit med hester ifølge Glærum grunneier. Veien ut hit var provisoriske, delvis lagt av masse fra byens branntomter.  I bakgrunnen Karihola-nessene.
klep_5
Luftvernkanonstilling for 2 cm Flak på Langhaugen. Det finnes ennå en slik stilling her ute sammen med litt andre mindre nærforsvarsstillinger. I tillegg er murene for mannskapsbrakker, en bunker og murene av generatorhuset  for lyskasteren å se i terrenget her.
klep_6
Merkelig nok er ikke all piggtråden fjernet eller rustet vekk. Ved flere anledninger er piggtråd fjernet fra områdene i Kristiansund, senest fra Nordlandet /Kvitnesset  med helikopter.
klep_7
Utsikt fra lyskasterstillingen mot Hinnakleppen og Talgsjøen.
klep_8
Utsikt fra Langhaugen innover mot Dalabergan som ble kalt Fischerdorf av tyskerne under krigen.