vega_zz

Driftsleder ombord i Abyss sin "Fosna Viking", Finn Kjetil Viken sier han våknet av et smell ved 06:40 tiden da ha lå i køya lørdag morgen . Da han merket at noe støtte mot båten, spang han opp og fikk se "Glutra" liggende å støte bak på hekken på "Fosna Viking" . Politiet ble ringt. Han sprang da bort til "Fosnakallen" da det var tre mann ombord der. Siste trossa på "Glutra" røk akkurat da med et smell. Ferga drev da langs Dalelandet. De tok løs og prøvde å få sleper ombord, men de røk. Da de fikk ombord en stor trosse, fikk de buksert ferga fra land og ut på Dalasundet sammen med "Erik Bye" og "Scandi Vega". 
ferl_1
Det var "Fosnakallen" som tilhører Abyss som fikk satt trosse ombord i "Glutra" tidlig i morges. Maskinisten  som var alene ombord i ferga, hadde da tatt på seg overlevningsdrakt. Senere kom skipperen tilstede og ble kjørt ut til den drivende ferga som dermed ble startet opp.
vega_1
"Scandi Vega" har fått sleper ombord i "Glutra" ved 07 tiden.(Foto: Fredrik Ljungberg)
vega_3
"Erik Bye" fra NSSR er kommet til for assistanse. (Foto: Fredrik Ljungberg)
vega_2
På "Fosna Viking " ble rekkverket revet løs da ferga kom rundt hjørnet på kaia. (Foto: Fredrik Ljungberg)
vega_5
Den drivende ferga berørte disse båtene som er "Skandi Vega" til venstre og "Bourbon Tampen".
vega_4
Ferga er kommet på plass. Hele 12 trosser var den fortøyd med i natt,. men alle røk i den kraftige vinden. (Foto: Fredrik Ljungberg)
vega_6
Mannskap Johnny Skomsøy (t.v) og driftssjef Finn Kjetil Viken på dekket av "Fosna Viking" som fikk den første treffer av den svære ferga da siste tampen bak røk. Det kunne ha gått riktig ille i Dalasundet i morges, sier Viken til BN. Mandag skal dykkere fra Abyss inspisere "Glutra" under vann for å se etter skader.