be_st_zzz

Streiftog gjennom historien til Storvik Mek. Verksted

 

Torsdag kveld kl 1900 inviterer Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre til åpent møte i Odd Fellow sine selskapslokaler i Hauggt. 20. Temaet i kveldens møte er streiftog gjennom historien til AS Storvik Mek. Verksted fram til 2. verdenskrig. Kåsør vil være Alfred Bech, sentral aktør i byens næringsliv gjennom mange år.

 AS Storvik Mek. Verksted var i sin tid en hjørnesteinsbedrift i Kristiansund og var i mange år byens største arbeidsplass. I begynnelsen av forrige århundre ble det levert båter som i sin helhet var bygd ved verkstedet, alt fra skrog, dampmaskin, kjeler, propell og innredninger. Verkstedet ble også kjent for bygging av en rekke ferger, men spesielt for byggingen av hekktrålere når epoken med sidetrålere tok slutt.
be_st_1
Storvik Mekaniske Verksted i gamle dager. (1915 ?) Foto: Nordmøre Museum

 Alfred Bech, utdannet skipsingeniør, har en rekke år bak seg som konstruktør og disponent ved AS Storvik Mek. Verksted i kanskje den mest aktive perioden i selskapets historie.

Storviks historie bør ha stor interesse for oss nordmøringer og det bør bli fullt hus i Odd Fellows lokaler i kveld.

 Som vanlig er møtet åpnet for alle og det er fri adgang.
be_st_2
Storvik var en hjørnestensbedrift i mange år i Kristiansund. Alfred Bech vil kåsere om dette torsdag. Vel møtt.  (Foto: Nordmøre Museum)