banff_zzxFortidsminneforeningen

TEMATUR TIL NORDØST-SKOTTLAND

Fortidsminneforeningen arrangerer en historisk reise til Aberdeenshire i Skott­land bl.a. med besøk i Banff, Cullen og Inverness 9.–12. juni 2011. Hovedtemaet for reisen blir de skotske klippfiskpionerene som kom til Møre og Roms­dal for rundt 275 år siden, og vi vil bl.a. besøke eiendommene til de tre Kristiansund-kjøpmennene John Ramsay, William Gordon og William Leslie. Et annet viktig tema for reisen vil være kulturminner og kulturminnevern i Skottland.
banff_harbour_2004_galleryfull
Havnen i Banff i Skottland som vil besøkes under turen. (Foto_ Bruce Stanley, Band of Banff)

Knut Bryn, Molde vil være guide på turen. Han har studert bakgrunnen til de skotske klippfisk­pio­ner­ene og er godt kjent i om­rådet. Vi vil også ha lo­kale guider. Underveis vil vi møte skotske lokal­histo­ri­kere og kultur­minne­vern­ere. Rund­reisen i Skottland vil foregå med turbuss.
inverness
Det skotske landskap kan være likt det norske enkelte steder. Her ved Inverness mot havet.

 

Reisen koster kr 7.150 (6.900 for medlemmer) T/R Bergen. Det vil bli anledning til å kjøpe rimelige tilslutningsbilletter fra norsk fly­plasser. Vil du kombinere med et lengre opphold i Skottland, vil du få rabatt på flyreisen.

Er denne turen aktuell for deg, så ta kontakt med Knut Bryn på epost Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller tlf. 4141 8819. Da vil du få tilsendt pro­gram og påmeldingsskjema. Ta gjerne kon­takt dersom du har spørsmål om turen.

 Med vennlig hilsen fra

 

Knut Bryn                   Else Marie Bae

Fortidsminneforeningen     Fortidsminneforeningen

Romsdal avd.               Nordmøre avd.

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her