olje_zz

Alle går for overgang fra veitransport til sjøtransport. Større skip går på tungolje som har svære utslipp. Fabrikker har rensekrav, men merkelig har ikke stort skipsmaskineri det. Derfor er denne kanskje interessant miljømessig:

Bare seksten av verdens største transport skip skaper den samme mengde forurensning som alle bilene i verden ifølge den prisbelønte britiske journalisten og forfatteren av Confessions of An Eco Sinner, Fred Pearce. I en nylig publisert redaksjonell i Daily Mail UK, utforsker Pearce konsekvenser av frakt av varer fra hele verden på planeten.

"Som skip blir større, er forurensningen blitt verre," forklarer Pearce i Daily Mail. "Den mest svimlende statistikken av alt er at bare 16 av verdens største skip kan produsere så mye lunge-tilstopping svovelforurensning som alle verdens biler."
olje_1
Det finnes 10.000-vis av skip . Det er et tankekors at bare 16 av de største forurenser med enn alle verdens biler. Det er merkelig det ikke er krav til rensing av utslipp fra maskineri som går på tungolje ( siste siruplignende stoff etter at bensin diesel og annet er tatt ut av jordoljen)