tor_zz

Av Wenche Horne
I dag har BN gjort en lten velgjerning på byen. En eldre kar på byen har fått hjelp til å skaffe seg et patentanker. Vi kom tilfeldigvis i prat med Martin Brekstad på 92 år utenfor Nordmørskafeen der han sa han ønsket å kjøpe seg et nytt patentanker, da tauet på det gamle rauk så alt fór ned på båttna,- som han sa. Noe slik nymotens foldedregg skulle ikke han ha innfær rækkoin. Vi kjørte har over til Erling Haug som ordnet dette og videre hjem til leiligheten i byen.
tor_1
Martin Brekstad (92) driver enda "småsjyn" med en Myra 22 han har i byen. Her har vi fått ankeret til byen. -E har håilt på eitt heilt år fær å få i eitt slikt anker,- sa han til oss. Tidligere bodde han på Torøya utenfor Nekstadfjorden på Averøya. Ankret skulle han ha i båten hvis motoren stoppet  slik at han ikke rak i land. Forøvrig trodde han at det aldri kom noe bru til Torøya i forbindelse med nyveien fra Bruhagen til Kårvågmyra.
tor_2
Martin Brekstad på bytur i 2002 med en trebåt han hadde den gang. Godt å gjøre en tjeneste for en nordmørskystens sliter som altså er født i 1918. Å drive småsjyn i en alder av 92 står det respekt av.