gaa_zzStorbesøk i havgapet

Den verdenskjente norske forfatteren Jostein Gaarder gjestet Averøya mandag kveld. Mange var møtt fram for å høre litt om hva han holder på med, eller hva han har gjort og tanker rundt det. Gaarder ble vedenskjent etter romanen Sofies verden i 1991, et verksom ble oversatt til 54 språk og trykt i 30 millioner eksemplarer! I tillegg har flere skolebøker og andre verk kommet fra hans hånd som eksempelsvis Appelsinpiken, Kabalmysteriet og Vita Bevis.
gaa_1
Merethe Bratsberg Aae ledet bokbadet og stilte Jostein Gaarder spørsmål om hans virke. Det ble senere også anledning med spørsmål fra publikum.
gaa_2
Gaarder er en engasjert, artig og skarp herremann, og sammen med sin kone Siri Dannevik opprettet de Sofieprisen for arbeid innen miljø og utvikling i 1997. Prisen er på 100.000 US dollar som gis ut en gang hvert år. Operakafeen i Oslo kom på parets eie i 2005.
gaa_3_B
Fra salen i Sveggen Velforening i kveld. Kakebordet holdt i klassen likt det Sanitetskvinnene i Myra steller til nå og da. Minst.
gaa_3
Lokale musikkere spilte salsa, tysk tango og viser fra Helgeland. f.v Hans Erik Kristiansen, Line Kristiansen Cancino, Espen Wilhelmsen og Auguto Cancino. Mye fin musikk i moll til ettertanke fra "Los P`Callos Y UN  Santiagueño". (Gracias a ti)
gaa_4
Etter kåseriet var det mange som hadde med seg bøker for å få signert. 30 millioner trykte bøker av en roman...ikke småtterier i Sveggen i kveld.
gaa_6
Gaarder fikk se Innafær, eller Yttafær-løsning denne gangen han også hva skilting angikk.