nsr_xInfo fra RS

1000 barn i Møre og Romsdal lærer sjøvett i mai!

 Elever fra barneskolene i Fosnavåg, Ulsteinvik, Ålesund, Giske, Molde og Kristiansund har blitt invitert med på Redningsselskapets Forebyggende Seilas i mai. Omtrent 1000 elever blir med og seilasen har følgende rute:

 

Onsdag 4. mai:       Fosnavåg

Torsdag 5. mai:      Ulsteinvik

Fredag 6. mai:        Ålesund

Mandag 9. mai:      Giske

Tirsdag 10. mai:     Molde

Onsdag 11. mai:    Kristiansund

Torsdag 12. mai:    Kristiansund

 

Elevene i siste trinnene på barneskolen tilbringer en skoledag på kaia og lærer 3 viktige knuter, hva som er viktig å ha med på båttur, de lærer å ro, kaste line og de lærer førstehjelp og brannslukking. I tillegg får de informasjon fra politiet og omvisning om bord i redningsskøyta.
nsr_1
Barna skal få lære å slukke branntiløp. (Foto: Redningsselskapet)

Prosjektet er en del av Redningsselskapet i Møre og Romsdal sitt forebyggende arbeid. Redningsselskapet samarbeider med Politi, Brann og Røde Kors på de forskjellige stedene. Prosjektet er gratis for alle deltagerne.

”Målet med prosjektet er at elevene skal få et tryggere forhold til sjøen nå som båtsesongen er i gang. Og forhåpentligvis vil denne lærdommen sitte i dersom barna senere skal på båttur eller dersom uhellet en gang skulle være ute” , - sier sjøvettansvarlig i Redningsselskapet Bertil Holen.

”Det er første året vi gjennomfører et slikt prosjekt i Møre og Romsdal, og responsen har vært enorm. I Kristiansund var pågangen så stor at vi måtte utvide med en ekstra dag”, - sier Kristin Wiig Sandnes, daglig leder i Redningsselskapet. ”Jeg er helt sikker på at vi kommer til å gjennomføre tilsvarende prosjekt neste år også, - og dersom det finnes barneskoler fra andre tettsteder som har lyst å være med, så må de bare kontakte oss”.
nsr_3
Opphold i båt krever sjøvett og spesielle forholdsregler. Redningsselskapet kommer til Kristiansund 11. og 12. mai for å lære opp de yngste. (Foto: Redningsselskapet )

 Opplæringen pågår fra kl 09.00 til klokken 14.30 hver dag på kaiene. Kontaktperson på stedet er Asbjørn Wille tlf 90 86 10 29.

Redningsskøyter som er involvert er: RS ”Emmy Dyvi” i Fosnavåg, Ulsteinvik, Ålesund og Giske og RS ”Erik Bye” i Molde og Kristiansund.