avn_zz

Årets store havariøvelse i Avinor sammen med sykehus, politi, Røde Kors og bybrannvesenet gikk av stabelen på Kvernberget i dag. Bakgrunnen var et simulert helikopterhavari ved terminalen  men mange skadde og brann. Her noen inntrykk derfra.
avn_1
Brann og havaritjenesten fra Avinor kom først til ulykkesstedet. Her pøses det på vann .
avn_2
Etterpå ble det enda mere brann og slukkelaget måtte i aksjon igjen. Realistisk.
avn_3
Dukker som simulerer skadde i helikopteret er tatt ut av røykdykkere fra  Avinor.
avn_4_a
Avinor og Securitas ansatte kommer full fart med bårer som er oppbevart på Kvernberget. Et trettitalls markører ligger ved flyet i bakgrunnen.
avn_4
Bybrannvesenet ankommer ulykkesstedet med to biler. I bakgrunnen kan sees at det blåste sterkt slik at teltet som folk fra Avinor skulle sette opp her ikke kunne gjennomføres.
avn_5
Øvningsleder Espen Kjøl Nilsen(t.h) I midten observatør fra brannvesenet Jørn Jensen og til venstre  observatør Frank Tømmervåg fra Avinor. Øvelsen gikk greit, men info til pressen må bli bedre.
avn_6
Ambulansene fra sykehuset ankommer i kaoset.
avn_7
Skadde  blir båret ut til oppsamlingsplass 50 meter unna ulykkesstedet.
avn_8
Brannvesenet søkte i røykfylte kontainere som en del av øvelsen.
avn_9
Røde Kors Kristiansund og Frei deltok som vanlig ved slike større øvelser.
avn_10
Inne i sykebilen på vei til hovedsamleplass. Britt Lundin, leder i Tingvoll Røde Kors Hjelpekorps tar vare på Maren Johnsen Aspen som var blitt kald i den sterke vinden.
avn_11
Brannmann Halset fra KBV måtte ta seg noen slurker væske underveis. Det er hardt arbeide dette med røykdykking og ikke minst bæring og løfting av skadde personer.
avn_13
Hovedsamleplass var i helikopterhangaren på Kvernberget. Politiet som alltid er skadestedsledere holdt styr på navn og antall som kom inn.
avn_12
Uanfektet av øvelsen: Steinmasser er i en evig transport til utvidelsen av rullebanen og sikringsområder på Kvernberget.