delm_zzAtlanterhavsveien

De to delfinene som har forvillet seg på innsiden av Atlanterhavsveien er blitt kjendiser. Folk strømmer til med kamera, både proffe og vanlige familefotografer. Turistene stopper gjerne opp når de ser fullt av folk stirre utover sjøen på Skarvøya.
delm_1
Folk med forskjellig bakgrunn tar turen ut hit for å få bilder av de sjeldne gjestene. Nærmest, naturfotograf Eirik Grønningsæter fra Trondheim, opprinnelig fra Molde.
delm_2
Det ble noen bilder på brikken for Eirik Grønningsæter (t.v) og Kjetil Schjølberg. De er litt vanskelig å fotografere disse delfinene, for de dukker lynraskt opp der du kanskje minst venter det. Schjølberg tok 1100 bilder, derav 4 ble bra.Teknikken i slike store kameraer tar mange bilder i sekundet, det hjelper nok endel for resultatet.
delm_3
Turistene stopper også opp for å se på delfinene. Her en tysk familie tirsdag kveld.
delm_5
"Hovedpersonene" var i storform tirsdag kveld også. Det er ikke så mange observasjoner så langt nord som Nordmøre av slike delfiner. Sør i Nordsjøen og videre sørover mot England er de derimot mer vanlig. Dette er gulflankedelfiner som kan bli opptil 2 meter lang og 80 kg.
dol_1
Når det ikke er folk her, kan de bedagelig surre rundt i bukta uten mye sprell og bajasseri.