vee_z

Under malingen på det gamle museumshuset på Vevang kom det fram en 70 cm stor V midt på veggen. Det er tyskerne som har malt det på under krigen etter at den tyske  propagandaen prøvde å overta V tegnet. Det ble satt opp over alt, på frimerker o.s.v. Og på veggen på huset på Vevang der endel av soldatene bodde i forbindelse med HKB Vevang, kanonbatteriet her.
vee_1
V tegnet kom fram under skraping av maling. Fylkeskonservatoren skal komme for å se om det kan beholdes. De som holder på her vil ha det vekk.
vee_2
Her er huset på Vevang der det stakkars tegnet kom fram. Det skimtes midt på veggen. Bygda er i opprør(?) der NRK TV har vært og laget reportasje som ble sendt 18:40 onsdag kveld. Kanskje noe å ta vare på siden dette er det eneste kjente V tegnet fra den tyske propaganda som er kjent her på Nordmøre ?
vee_3
Tysk og alliert propaganda kriget svært om bruken av V tegnet. Her har tyskerne satt opp tegnet på jernbanestasjonen på Oppdal i 1942.
vee_4
Vi skal ikke blande oss inn i striden om V tegnet skal bevares eller ikke, men det finnes også andre ting, som her på bunkeranlegget på Vevang, som må slåes i filler med slegge for å bevare fred, frihet og sannferdig historisk ettermæle for de kommende slekter.