heso_zzSukkertoppen
Det er vel Ålesund sitt "Kvernberg", Sukkertoppen på Hessa 3-4 km fra sentrum . Fabelaktig utsikt fra fjellet her.
heso_1
På toppen av Sukkertoppen, 314 meter over havnivå. Mye folk besøker toppen, og det er 1,9 km sti opp hit. I bakgrunnen Godøya i vest og Breisundet ut mot storhavet. Man kan såvidt skimte Runde her i dag selv om det var litt disig.
heso_2
Det er egentlig "joggeskoføre" opp stien. Her like før tregrensen. Utsikt innover Hessafjorden mot Langevåg. Karen til venstre er 83 år og tok en treningstur et stykke oppover.
heso_3
Fra stien litt ovenfor furugrensa. Fin tur det her.
heso_4
Utsikten er upåklagelig over byen som nå styrer Helse Møre og Romdal.
heso_5
På toppen synes noen asiater det var morsomt å gå så nære stupet som mulig på sørveggen av Sukkertoppen. Man skal ikke falle ut her." Da kain dé bli ilt åt ria".
heso_7
Oppe på 314 m har entusiaster laget en fin varde i 1998 ved 150 års jubileet til Ålesund.  Det er en dreibar messingskive slik at alle synlige fjell, skjær, fyr og annet er avstandsmerket og navngitt. praktisk og veldig oversiktlig. Skarbøvik Ungdomsskole stod bak ideen.
heso_26
Her fra Sukkertoppen ser vi rett ned på Atlanterhavsparken og badestranda på Tueneset.
heso_8
Det var her uti, ved Steinvågsundbrua (1953) en type klikket og skjøt det han så av måse eller krykkje med luftgevær for kort tid siden. Saken er havnet helt til Kripos som miljøkriminalitet. Mer er ikke hørt i den saken.
hero_12
BN redaktør Wenche Horne og Bjørn Ove Angvik med utsikt over norges flotteste by.

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her