nkk_xx

Nordmøre og Romsdal kjøretøyhistoriske klubb hadde en liten mønstring på den gamle sildoljefabrikken ved Smørholmen i Eide i dag. Samtidig kunne deltagerne få seg en tur ut til den populære Kvitholmen Fyrstasjon på Hustadvika.
nkk_1
Øyvind Sagli og Eivind Nisja fra Kristiansund betrakter en sjelden Packard 1941 modell. Kom til Kleive i Romsdal fra Sverige nærmest i rustne deler. Etter 1941 ble det kun krigsproduksjon. Packard laget biler til 1961,da de la ned. Siste modeller var svært moderne og langt framme teknologisk sett, forteller Øyvind Sagli til BN.
nkk_2
Per Ove Løkvik fra Kristiansund hadde med seg diverse bøker for salg på treffet. BN fant oversatt engelsk utgave om det britiske felttoget i Gudbrandsdalen/ Rauma og Nordnorge i 1940 som var svært interessant (utgitt 1953).

nkk_3
En Eidebuss fra 1961 er under restaurering i sildoljefabrikken her. Det er en kombinertbuss med 12 seter og lasterom fær mjøka. Denne er bygd i Horten, men det var en avdeling i Vikan som het Lettmetall A/S som bygde karosseri en gang også. Når det startet her og avsluttet er det vel noen som kan kommentere.
nkk_4
Noen karer ved Borgward Isabella fra begynnelsen på 1960 årene og en gul Opel Rekord fra 1950 tallet. Denne gangen skal vi ikke skrive at Borgward er øst-tysk; da blir vi vel dradd etter "Eidemjøkrutå" når den blir ferdig. (he)
nkk_6
Her en ultraengelsk MG. Håndlaget fra bunn til tak. I bakgrunnen Smørholmen og taremottaket der. NRKK gjør en stor kulturhistorisk jobb med å ta vare på slike tekniske innretninger fra før i tiden. Klubben startet i 1983, der Martein Schjølberg fra Kårvåg var første formann.