osloPressemelding

Pressemelding 12. august 2011:

Bred asylmarsj fra Oslo til Trondheim

Mandag 15. august starter iranske, kurdiske, etiopiske og afghanske asylsøkere en felles asylmarsj langs pilegrimsleden fra Oslo til Trondheim. Hensikten er en fredelig og verdig måte å trekke oppmerksomhet mot asylsøkernes situasjon i en tid preget av harde innstramninger.

Oppstart for marsjen er mandag 15. august klokken 11.00 på Eidsvolls plass foran Stortinget, med appeller fra blant andre SVs ordførerkandidat Marianne Borgen, generalsekretær i Mellomkirkelig råd for den Norske kirke Berit Hagen Agøy, leder i Rødt Turid Thomassen og leder i Unge Venstre Sveinung Rotevatn.

Marsjen kommer til å ta ca. en måned, med forventet ankomst i Trondheim 11. september. Man finner ruten og mer informasjon på www.asylmarsj2011.no

Både etiopiske, iranske og kurdiske asylsøkere har flyktet fra to av vår samtids verste diktaturer. Fra en papirløs tilværelse i Norge har de kunnet se en dramatisk, negativ utvikling i hjemlandet. I både Iran og Etiopia har valg blitt stjålet med brutale midler de siste årene, og håp om demokratisering har blitt knust. Afghanske asylsøkere har flyktet fra et hjemland i langvarig krig. I Norge har de møtt en behandling i klar strid med FNs anbefalinger.

Med ulik bakgrunn og ulike historier er asylsøkerne forent av den harde behandlingen de har fått i Norge, og i kravet om en mer human, rettssikker og rettferdig asylpolitikk.

Marsjen skulle ha begynt lørdag 23. juli, men ble utsatt på grunn av de tragiske hendelsene dagen før. Aksjonistene har ønsket å vise respekt for ofrene, og har derfor utsatt marsjen til etter den offisielle valgkampåpningen.

Talspersoner:

-          Den iranske gruppen: Babak Majed. Mobil: 96 69 50 94

-          Den etiopiske gruppen: Dawit Wasihun. Mobil: 96 81 61 60

-          Den kurdiske gruppen: Amir Karim. Mobil: 46 36 42 85

-          Den afghanske gruppen: Ehsan Amiri. Mobil: 96 96 53 62

Mer informasjon:

-          Hjemmeside: asylmarsj2011.no

-          Facebook: Asylmarsj

-          Twitter: Asylmarsj

Vi er også en del av Norge - la oss bidra!


Beskytt oss fra diktatur og krig!