jang_zz

- Jeg trodde jeg skulle holde på i 50 år innen fotobransjen, men det ser ut til å bli 49,- sier Jan Gunnar Engvig til BN. Om en knapp uke forsvinner en veldig populær fotobutikk fra bybildet.
jang_1
Engvigs Fotoservice tok over lokalene til Monge Foto på Kongens Plass i 1979.
jang_2
Jan Gunnar Engvig begynte i bransjen i 1962. Han var den første som begynte med timefoto i Møre og Romsdal.- Å skaffe fargebilder til kundene på en time, var en utfordring og noe helt nytt den gangen. Ikke minst det tekniske utstyret var en utfordring,- sier Jan Gunnar Engvig. Bildet over er ved maskinen som fremkaller vanlig fargefilm. - Det er faktisk ennå mange som bruker vanlig film ved fotografering. I 1990 begynte det å komme digitale kameraer, og han fikk oppdrag om å hjelpe Tidens Krav med å tilrettelegge den digitale fotografiverden. Engvik Fotoservice har alltid holdt seg informert og vært oppegående på ny teknologi innen fotobransjen.

jang_3
Jan Gunnar Engvig hjelper en av sine mange kunder. Mary Dyrnes synes det er trist at butikken vil komme bort, og vil savne fotobutikken hun i alle år har brukt.

jang_4
Stein Bach (t.h) var innom og fikk tak i Gorilla-stativ, et fotostativ du kan sette opp eller montere hvor enn det måtte være. Eivind Nisja lurte på "ka ta dér va".