framm_zzImponerende

13. mars 2003 holdt initiativtager til Framnæsprosjektet, Trond Myrhaug  et foredrag om planene om å bygge en kopi av denne speielle havnefergen som gikk i rute til 1951.Senere ble den solgt og ombygd til lekter i Rørvik, og den havnet til slutt på havets bunn. Nå er det rett før den blir å se på havna igjen i samme stil som i gamle dager. Imponerende av Trond Myrhaug & Co som snart tilfører Kristiansund noe ganske spesielt . Her noen bilder fra havnefergen inne på Klevset i Halsa.

framm_1
Siste flikking på fergen forgår i disse dager.(Foto: Jan Erik Rolland)
framm_2
Fra innredningen som er bevart i samme stil som opprinnelig.(Foto: Jan Erik Rolland)
framm_3
Rorhuset står utenfor salongen. Det er rorhus i begge ender. (Foto: Jan erik Rolland)
framm_3_b
De orginale lykter har Framnæsstiftelsen skaffet til den nye båten. Og her er det skikkelig messing på et helt annet nivå enn dagens produkter. (Foto: Jan Erik Rolland)
framm_4
"Framnæs 3" skal drives av moderne  Volvo dieselmotor. Det blir propellere både foran og akter. (Foto: Jan Erik Rolland)
framm_5
Kjelen til dampmaskinen. (Foto: Jan Erik Rolland)
framm_6
Endog den gamle dampmaskinen har det vært mulig på forunderlig vis å skaffe. Den skal putre oggå, men vil ikke være operativ opp mot proppellersystemet. Drift av dampmaskin krever dampmaskinist, og det er det vanskelig å skaffe. (Foto: Jan Erik Rolland)
framm_7
Dekket over salongen smøres. Opprinnelig var det seilduk som var malt, men det er ikke tatt standpunkt til om det skal benyttes. Det finnes mere hensiktsmessige og tett takdekke i dag. (Foto: Jan Erik Rolland)
framm_8

På Nordlandet i 1932.f.v Fører Kristian Grimstad, maskinist Sigvard Dahle og plikthugger Martinus Solli. FRAMNÆSSTIFTELSEN HJEMMESIDE